Croque-Monzah - Pizza toppad grillad ost

Möt Croque-Monzah - en pizza-toppad och pizza-infused grillad ostsmörgås. Har du svårt att avbilda vad jag pratar om? Tänk bara om en skiva pizza svängde direkt på en grillad ost och resultatet var detta läckra franska baksmälla botemedel som är perfekt för lata morgonbrunch när du inte kan lämna huset.

Till skillnad från det är croque-monsieur, det är mer raffinerad motsvarighet, denna smörgås börjar som en grillad och slutar som en pizza. Det är snabbt, enkelt och överraskande imponerande!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvandla först din pannkaka till högt. Därefter börjar du med att smaka på tomatpastaen på en skiva bröd.
  2. Topp med mozzarella och resten av bröd och smör utsidan. Strö varje sida med vitlökspulver och salt och lägg åt sidan.
  3. Värm en liten stekpanna över medelvärme och lägg till smörgåsen. Låt det laga mat i några minuter på varje sida tills hela exteriören är ljusguldbrun och osten smälter mestadels. Ta bort från stekpannan och lägg försiktigt den varma smörgåsen på ett bakplåt.
  1. På de ljusare färgade av de två sidorna smutsar du på tomatpastaen och lägger tornade basilikablad. Topp med asiago och parmesan och pepperoni. Strö med lite röda pepparflingor och lägg den i ugnen och låt den smaka.
  2. När osten börjar bubbla och toppen liknar pizza är det dags att ta det ur ugnen. Var noga med att låt den sitta i några minuter innan du skär in i den - så att osten inte oser ut överallt! Njut av!