Gammaldags kärnmjölk Fudge

Gammeldags Kärnmjölk Fudge har en smidig, nästan karamelliserad smak och en krämig smältande konsistens. Kärnmjölken håller det från att vara för sött, och den långa tillagningstiden karamelliserar sockret och mjölkfastämnen så att fudgen har en djup och rik smak. Några gammaldags fudger är smuliga, men det här receptet är exakt motsatt - det smälter nästan i munnen, som en mjuk praline.

Gammeldags fudge kan vara svårt att få rätt, men när du gör det är det bra! Lär dig hur man gör gammaldags fudge med denna bildtutorial.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Förbered en 8x8-pan genom att fodra den med aluminiumfolie och spraya folien med nonstick matlagningsspray.

2. Placera kärnmjölk, smör, majssirap, socker, salt och bakpulver i en stor panna över medelhög värme. Detta godis bubblar upp mycket, så var noga med att använda en panna som håller åtminstone fyrdubbla volymen godis. Rör om tills sockret och smöret löser upp, sätt sedan in en godistermometer.

3. Fortsätt att laga godiset, rör om så småningom tills termometern läser 240 grader F (115 C) -så kallad mjukbollsteg .

4. Ta en gång vid 240 F, ta bort pannan från värmen och häll vaniljextraktet på toppen, men rör inte om. Låt godiset svalna i 10-15 minuter tills det når cirka 150 F på godistermometern.

5. Ta bort termometern från godiset och tillsätt de hackade, rostade muttrarna. Använd en träsked för att rör om godis tills det tjocknar. Detta kallas "slå" fudgen och det ger fudgen rätt textur och kropp. När du rör det, kommer fudgen att gå från en tunn, blank, genomskinlig blandning till ett godis som är opakt, tjockare och matt i färg. Det blir svårare att röra, och din sked börjar med att lämna spår som inte är täckta.

6. När fudgen är tjock och ogenomskinlig, skrapa den in i den beredda pannan och slät den snabbt i ett jämnt lager. Om du väntar för länge under dessa steg kan det börja stelna och bli svårt att arbeta med. Om detta händer, rör omedelbart en sked mycket varmt vatten och rör om tills fudgen löser upp och skrapa det i pannan.

7. Låt fudgen ställa in vid rumstemperatur i ca 2 timmar. När du har ställt in tar du bort den från pannan med folien som handtag och skär den i små rutor för att tjäna. Förvara gammaldags kärnmjölk Fudge i en lufttät behållare vid rumstemperatur i upp till två veckor.

Klicka här för att se alla Fudge Recept

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 46
Totalt fett 2 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 2 mg
Natrium 42 mg
kolhydrater 7 g
Kostfiber 0 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)