Vad är russin? Raisin History

Rosinerna ansågs en gång vara värdefull nog att köpa slavar

Rosiner har funnits så länge som druvor har växit. Vi är alla bekanta med, och söta spricker med saftiga russin och de flesta har barndomsminnen att få en brast av energi från att snacka på plumpa russin ur handen. Visste du att russin också är underbart i smakliga livsmedel? Innan du provar ett av de många raisinrecepten (länkad nedan), lära dig lite mer om olika russin och vilka som ska välja för dina recept.

Vad är russin?

Raisiner är helt enkelt torkade söta druvor, förstås. Fram till medeltiden var russin den andra i valet som sötningsmedel, honung är det bästa valet. På en gång i antika Rom ansågs russin vara så värdefull att två burkar kunde köpa en slav. På 1200-talet hade Damaskus ett gott rykte för sina söta russin.

Majoriteten av världens leverans av russin kommer från Kalifornien, torkad från Thompson fröslösa (95 procent), muscadin eller Black Corinth (Zante) druvor. I 1873 drabbades Kalifornien av en förödande torka som bokstavligen torkade druvorna på vinstocken. Söker att återkräva en del av druvskörden sålde en företagsförmedlare i San Francisco de torkade och skrynklade druvorna som "Peruanska Delikatesser" och Kalifornien-rosinindustrin var igång.

De flesta russin torkas naturligt av solen precis i vingårdarna, även om vissa är mekaniskt dehydrerade.

En gång i tiden soltorkad, en process som tar två till fyra veckor, sorteras de sedan, rengörs och packas. Några russin hålls gyllene i färg med användning av svaveldioxid (sulfiter).

Mer om russin:

Raisin Tips och tips
Raisin sorter
Raisinval och lagring
• Vad är russin? Raisin History
Raisin Recept

kokböcker

Chez Panisse Frukt
Lokala smaker: Matlagning och ätning från amerikanska jordbrukares marknader
Bondeens fru Guide till fantastiska frukter och bär
Stenfrukt: Körsbär, Nektariner, Aprikoser, Plommon, Persikor
Fler kakor