Tillsätt ditt grillat lamm med denna läckra Mint Jelly Sauce

Gilla äktenskapet med stek kalkon med tranbärsås, grillade lammpar vackert med sin egen krydda-mintgelé. Ursprunget av denna match verkar vara okänt, men lamm och mint har varit sida vid sida i århundraden. Kanske är det kombinationen av lammets gamy och jordnära smaker med myntets ljushet och fräschhet som gör duan så tilltalande, eller att när gården till bordet var ett vanligt sätt att äta växte ört rikligt bredvid där boskapet roamade.

Detta smakfulla mintsås recept för lamm är lätt att förbereda och använder färdig mintgelé som bas. Piska upp det i en snap för din nästa grillad middag!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Kombinera socker, vatten och ättika i en kastrull över medium låg värme; sjuda i 5 minuter.
  2. Tillsätt mintgelé och vispa tills det är väl blandat.
  3. Rör i hackad mint och citronsaft. Servera tillsammans med lammreceptet efter eget val.

Andra Mintsås och Lambrecept

Oavsett om du har en mängd mynt i din trädgård eller föredrar att prova en sås utan den köpta geléen, kan du njuta av recept för en ny mintsås.

Denna mint sås receptet är lite tangy, inklusive vitvin vinäger, socker och mynta. Eller du kan prova en traditionell brittisk version som kräver kokande vatten som tonar ner tangen lite.

Och förstås, när du har mintsås så behöver du gott om lammrecept! Ett marinerat och grillat fjärilskott av lamm är alltid en välkommen maträtt under semestern eller sommartid, och ett rostat lammben med vitlök och örter är det perfekta ackompanjemanget till det pulserande gröna kryddret. Lammkoteletterna bör inte glömmas bort, och denna grillade marockanska lammhakan marineras först i marockanska kryddor, vitlök, citronsaft och mint innan de grillas till perfektion. Eller prova lammkoteletter med rosmarin , rött vinäger och vitlöksmalt men smakfullt, väntar bara på en färsk mintsås.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 20
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 1 mg
kolhydrater 5 g
Kostfiber 1 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)