Easy Real British Mint Sauce Recept

Vissa smakkombinationer kan inte överträffas eftersom de helt enkelt är sublima. En sådan kombination är en riktig mintsås, och grillat lamm tjänade vanligtvis som en traditionell söndags lunch.

Mynt är inte bara en skarp ört, men när den används i en mintsås är det också särskilt bra att skära igenom vilken fettighet som är förknippad med att lamm tillverkas som det är med ättika. Det ljuva lammet, den skarpa nyckeln av färsk mint, sötnos från socker och bitar av ättika kommer alla tillsammans på tallriken för att skapa vad som anses vara en klassisk brittisk smakkombination.

Den andra skönheten i denna sås är den är så billig att göra; ' varför du någonsin skulle köpa en burk med mintsås är en överraskning. Färsk mynta är riklig över de brittiska öarna som växer vild och i trädgårdar. Du är säker på att känna någon som har mint, även om du inte odlar det själv.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Dra bladen från myntens stjälk. Kontrollera bladen för att säkerställa att inga insekter eller nyckelpigor gömmer sig någonstans. Om inte kemiska sprayer används eller det är nära trafikdrivna, är det inte nödvändigt att tvätta minten. Gropa höggbladet.
  2. Placera de hackade mynta löv i en värmeisolerad kanna, strö över sockret och häll sedan över kokande vatten. Rör försiktigt, täck med klämfilm och placera åt den ena sidan och låt svalna.
  1. När det är kallt, rör i ättika och smaka sås. Om det är för starkt, lägg bara lite mer vatten. För svag, lägg till mer mynt.
  2. Täck igen och lämna åt sidan i minst en timme, längre om du har tid. Myntsmakarna suger in i socker-ättika.
  3. Servera mintsås i en liten skål eller kanna med en liten serveringssked. Den färska mintsåsen kommer att hålla i kylskåpet i ett par veckor om du dekanterar i en skruvplatta. Sausen är dock så läcker, jag tvivlar på att du kommer att ha kvar efter en traditionell söndags lunch och det är så snabbt och enkelt att göra.
  4. Den exakta paringen av mintsåsen är med grillat lamm, men servera det med lammkoteletter, skivor, skinkor eller tillsätt en docka till en irländsk gryta. Den andra kärleken till mintsås suddas över en paj.

Vilken typ av mynt ska användas för Real Mint-sås?

Det finns hundratals typer av färsk minttillväxt i Storbritannien, men den bästa för mintsås är en vanlig trädgårdsmynt. Inget märkvärdigt.

Vilken typ av vinäger ska jag använda för mintsås?

Den bästa vinägen blir en enkel vitvinäger. Smaksatta typer ättika bör undvikas och använd inte malt eller någon mörk ättika eftersom den är för stark och dödar smaken.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 14
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 1 mg
kolhydrater 3 g
Kostfiber 0 g
Protein 0 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)