Thai salladspackel med nötkött och färsk basilika (kul att äta!)

Krisp, krispig, kryddig, med precis rätt mängd krydda, dessa färska thailändska salladsbitar gör middag till något du ser fram emot. De är lätta att göra också, och behöver jag nämna hur hälsosam de är? Bara få dig själv en chef för färsk sallad, helst lite med stora, stora löv, och rör sedan om frykten. För vardagligt äta här är hur jag serverar denna maträtt:

Jag lägger hela woken på en krukhållare i mitten av bordet (serverar den i wok håller påfyllningen varm). Ställ enskilda blad på en tallrik bredvid den. Lägg till en liten skål med hackade cashewnötter som topp. Berätta sedan för dina nära och kära att de ska sätta egna wraps tillsammans. Och om du har någon vid bordet som älskar det extra kryddigt, är en annan sidrätter thailändsk chili sås (helt frivilligt). Nu vifta alla upp och njut!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Separat salladsblad och skölj. Snurra i salladspinnare och sätt i kylskåp tills tiden går att servera.
  2. Med en stor kniv höggas cashewnötter på ett skärbräda med en kniv. Sätta i en liten serveringsskål.
  3. Röra alla 'STIR-FRY SAUCE' ingredienser tillsammans i en kopp. Ställ bredvid spis.
  4. Värm en wok eller stor stekpanna över hög värme. När det är varmt, drizzle i oljan, lägg sedan vitlök, lök, galangal eller ingefära och chili. Rörstuga för att släppa doften (ca 1 minut).
  1. Lägg till nötköttet. Rörsteg 5-6 minuter. När du stekar, tillsätt gradvis upp till hälften av stek fryssås.
  2. Lägg till grön paprika plus några fler msk. steka sås. Rörsteg 2-3 minuter.
  3. Tillsätt tomaterna plus resterande stek fryssås. Rörsteg 2 minuter.
  4. Stäng av värmen. Grov hacka upp basilikan och lägg till wok. Fälla in.
  5. Smakstest för smak, tillsätter mer fisksås om den inte är smakfull nog. Om du är för salt för din smak, lägg till mer limejuice. Mer chili kan läggas till för mer krydda.
  6. För att sätta ihop ihop, ta bara ett salladsblad, sked lite hett stek i centrum och topp med hackade cashewnötter (för mer betjäningstips, se min introduktion ovan). Njut av!
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 155
Totalt fett 7 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 25 mg
Natrium 501 mg
kolhydrater 12 g
Kostfiber 2 g
Protein 11 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)