9 tips för att göra det bästa Shortcrust Pastry

Att göra bakverk är ett av livets stora nöjen - det är det för mig. För att säkerställa framgångsrik bakverk varje gång först följ dessa praktiska tips och tips om bakverk.

1. Innan du börjar göra bakverk

Samla alla dina ingredienser och väga allt. Om du inte är säker på hur mycket konditorivaror ska du kolla min konditorivaror.
Förberedelser på detta sätt betyder inte bara att du kontrollerar att du har allt, men också gör bakverket mycket snabbare och lättare med allt till hands.

2. Samla din utrustning

Samla sedan all utrustning du behöver, det betyder också att du kommer att arbeta snabbare.

Utrustning behövs.

3. Håll dina händer kalla när du gör bakverk

Det finns ett gammalt ordspråk att kalla händer gör gott bakverk. Den första gyllene regeln att göra kortkorsade bakverk är att hålla ingredienserna, skålen och händerna så coola som möjligt. När konditorblandningen blir för varm är slutresultatet en oljig och / eller tung tråkig färdig bakverkskorpa. Kör händerna under kallt vatten innan du börjar blanda bakverk.

4. Håll Ingredienser Cool

Om smöret eller smeten värmer upp för mycket (som på en varm dag till exempel), popa den i kylskåpet från tid till annan.

5. Använd ett kallt arbetsytor
Rulla bakverk på en sval yta (en marmorplatta är perfekt), dammad med mjöl.

6. Arbeta snabbt

Doppa inte när du gör bakverk.

Arbeta snabbt (en annan bra anledning att försäkra dig om att du har monterat alla dina ingredienser och utrustning) gör lättare bakverk eftersom smaken inte har tid att bli för varm, vilket gör att konditoriet är fet och tungt.

7. Vila, vila och vila igen

När konditordegen är gjord måste den viklas i plastfolie eller fettpapper och vila i kylskåp i minst 15 minuter.

Vila ger tid för gluten (proteiner) i degen att slappna av. Om du försöker rulla degen så snart du har blandat den, är det som att försöka rulla ett ark av resår. Det rullar, men sekunder senare krymper tillbaka. På samma sätt, väll sedan bakverket en gång i ordning. Om du lagar bakverk som har rullats och inte vilar kommer det att krympa i ugnen.

8. Använd en varm ugn

Sätt alltid konditorivaror i en förvärmd, varm ugn (425 ° F / 220 ° C / Gas 7). Om ugnen är för cool, smälter smaken istället för att laga mat.

9. En skarp botten för ditt bakverk

Ingen vill ha en fuktig botten när deras bakverk är kokta, så att din tårta eller paj är skarp, lägg ett tungt bakplåt i ugnen medan det värmer upp, sätt sedan tårta eller paj direkt på det uppvärmda brickan.

Recept och Kalkylator för ditt konditorivaror