Choklad-täckta Brie Bites

Choklad-täckta Brie Bites är dekadenta rutor av brieost täckt av rik choklad och krispigt havsalt.

För bästa möjliga resultat, välj en brieost med en måttlig mängd fett. Dubbel eller trippel krämbrieost kan vara mycket mjuka, är svåra att doppa och tenderar att läcka en gång doppad.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Placera brie i frysen i ca 20 minuter. Det är lättast att klippa snyggt när det är väldigt kallt.

2. När du väntar på att osten ska svalna, börja temperera chokladet. Att temperera chokladet ger dig möjlighet att ha en blank yta som håller fast vid rumstemperatur. Det är inte absolut nödvändigt, men jag rekommenderar det om du har tid. För att lära dig att temperera choklad, följ dessa instruktioner .

Som ett alternativ kan du använda smält godisbeläggning.

3. När choklad är smält eller härdad, ta bort osten från frysen. Använd en vass kniv för att skära den i ungefär 24 småbitar.

4. Använd doppverktyg eller en gaffel för att doppa varje bit brie i smält choklad. Lägg de doppade godisarna på ett bakplåt täckt med folie eller vaxat papper. Medan chokladet fortfarande är vått, strö över toppen med en nypa flakad havssalt.

5. Låt chokladuppsättningen helt, antingen vid rumstemperatur eller i kylskåp.

6. Chokladbelagda Brie Bites kan hållas i en lufttät behållare i kylskåpet i upp till en vecka. För bästa smak och konsistens, låt dem komma till rumstemperatur före servering så att osten i mitten är fin och mjuk.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 119
Totalt fett 9 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 10 mg
Natrium 68 mg
kolhydrater 7 g
Kostfiber 2 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)