Thai Grillad / BBQ Chili-Lime Chicken

Om du gillar bra grillad eller BBQ kyckling, prova den här klassiska och fantastiskt läckra thailändska grillade chili-lime kycklingen! Det är enkelt att göra, inklusive den speciella marinaden som imbues kycklingen med smak och ger den den vackra rödaktiga grillfärgen. Servera med en praktfull thailändsk sås som är super lätt att göra (ingen matlagning involverad!) Och ger din kyckling den extra smaken. Ett bra recept att göra för att äta varje dag, eller för en speciell cookout eller familjen grill. NJUT AV!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Rör alla marinade ingredienser tillsammans tills det är väl blandat och socker har löst sig.
  2. Häll marinade över kycklingstycken . Vrid och rör kycklingen i marinaden. Låt kycklingen marinera minst 30 minuter, eller upp till 24 timmar (täckt och i kylskåp).
  3. Grillad kyckling över en varm grill. Pensla med några av de överblivna marinaden från botten av skålen första gången du vrider kycklingbitarna.
  1. Fortsätt grilla tills kycklingen är väl kokad (inre kött ska vara ogenomskinligt och juicer bör rinna).
  2. För att göra chili-limesåsen: Rör helt enkelt alla såsingredienser i en liten skål tills det bruna sockret löses upp. Observera att denna sås inte behöver kokas eller värmas upp.
  3. Smaka på såsen. Det ska smaka snyggt och kryddigt - en balans av sur och söt, salt och kryddig. Om du föredrar det sötare, lägg till mer socker. Lägg till mer färsk chili eller cayenne om du föredrar det spicier. Om du gillar det saltare, lägg till mer fisksås.
  4. Servera grillkyllan tillsammans med såsen. Utmärkt med ris, men också bra med potatis eller över grönsallad. NJUT AV!
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 248
Totalt fett 8 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 47 mg
Natrium 2,093 mg
kolhydrater 27 g
Kostfiber 2 g
Protein 20 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)