Thai Basil Recept Stir Fry Recept

Denna basilja räkor är enkel att göra och kommer att glädja alla som är partiella till thailändska smaker. Skålen sitter snabbt och enkelt i wok, och stekpannan gör att både räkorna suger sig och paprikans sötma i skålen, för att inte tala om alla dessa underbara näringsämnen! Det finns två viktiga ingredienser till denna maträtt som gör att det sjunger, så var noga med att få dem till hands: Golden Mountain Sauce, som är en thailändsk sås som kan köpas i de flesta asiatiska matbutiker (du hittar den bredvid fisken sås) och färsk basilika. Om du kan hitta thailändsk basilika, bra! - Om inte, fungerar det vanliga söta basilikan också. NJUT AV!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Kombinera ingredienserna "Stir-Fry Sauce" tillsammans i en kopp och rör om för att lösa upp sockret. Avsätta.
  2. Pund eller process tillsammans med vitlök, chili och lök för att skapa en pasta. Alternativt, skära dem alla individuellt och rör om ihop. Avsätta.
  3. Värm en wok eller stor stekpanna över medelhög värme.
  4. Dricks i olja, lägg sedan till räkorna. Rörsteg 1 minut, eller tills räkorna är ljusrosa på båda sidor.
  1. Tillsätt den vitlök-chili pasta du gjorde tidigare och fortsätt stekning 1 extra minut.
  2. Tillsätt paprika och kycklingfyllnad. Rörsteg 3 minuter, eller tills paprika har mjukat men fortfarande ljusa och behåll lite skarphet.
  3. Stanna friterande sås som du gjorde tidigare under omrörning.
  4. Avlägsna från värme. Rör i cashewnötterna och vik i basilikan. (Om basilikablad är stora, stapla dem i en snygg stapel och skiv dem upp i strimlor)
  5. Smak-testa skålen, tillsätt mer limejuice om det är för saltt (det beror på salthalten i ditt lager), eller mer fisksås om den inte är salt eller smakfull nog. Om du är för salt för din smak, lägg till en annan generös squeeze limejuice. Lägg till mer fräsch chili (eller några torkade chili flingor) för mer värme.
  6. Smaksprövning Tips: Denna maträtt är avsedd att vara i första hand saltig kryddig, med den basiska smaken av basilikan som kommer igenom. Dessa smaker balanseras sedan av vanligt (osaltat) ris som serveras på sidan. För dem som inte gillar maten för salt, garnera med kilar färsk kalk att klämma över innan de äter.