Hur att mogna persikor perfekt

Enkla tips för att mogna persikor hemma

Persikor, som äpplen och päron och avokado och tomater (bland andra frukter) kan mogna efter att ha blivit plockade. Det här är till nytta både för att om du oavsiktligt hamnar i oförstörd persikor, är det trevligt att veta att de kan sparas och för att du med målsättning kan välja persikor på olika nivåer av mognad med planen att mogna de hårdare att äta senare. Nedan hittar du tre sätt, var och en med sin egen hastighet, att mogna persikor när du får dem hemma.

En snabb notering: Persikor som plockas för gröna kommer inte mogna, oavsett vad du gör. För att se hur man väljer persikor som kommer att mogna, se Hur man köper persikor .

1. Det enklaste sättet att mogna persikor

Den enklaste metoden är helt enkelt att lämna persikor på disken. Persikor som bäst att hållas på axlarna (inte deras botten) och inte vidröra varandra. Det kanske inte fungerar för ditt kök, och att lägga dem i en skål är inte det värsta i världen, bara hantera alla persikor försiktigt och stack inte för många ovanpå varandra.

För att påskynda detta kan du lämna dem där de kommer att få lite direkt solljus, så länge det inte blir för varmt och börja baka dem (vilket ger dem mjuka fläckar).

2. Det snabbaste sättet att mogna persikor

Om du vill påskynda sakerna, tryck persikorna i en papperspåse . Det kommer att innehålla etylengasen frukten ger av, vilket förhöjer mogningsprocessen. Ganska coolt va?

Vill du skynda på sakerna ännu mer och mogna dem snabbare? Lägg till en banan där också, för ännu mer etylenverkan.

3. Whoa! Det är för snabbt!

När du vill sakta ner mognadsprocessen, sätt persikorna i kylskåpet. Kall slammar på bromsarna av mogningsprocessen, men tar inte det till ett fullständigt skrikande stopp.

Håll ögonen på några persikor som du förflyttar dig till kylskåpet. om de lämnar in där för länge kan de börja torka ut.

Vad man ska göra med persikor när de är slutligen mogna

När du har helt mogna persikor borde du äta dem. Många tycker att det är bäst att förvara persikor som är redo att äta ut på disken så att alla kan se dem, tänk "wow, den persika ser ut som ett gott mellanmål" och äter dem genast.

Allvarligt, synlig frukt äts frukt - håll moget och klar frukt där du kan se det, kom ihåg det och ät det i sin främsta del.

Om omedelbar konsumtion inte finns i korten kan persikor, som nämnts ovan, förvaras i kylskåpet istället, där de kommer att vara snygga i några dagar. Något längre än det, och tänka på att ta ett ögonblick för att göra något väldigt lätt som kommer att hålla dessa persikor runt i månader och frysa dem !

Frysta persikor är fantastiska tillsatser till smoothies, arbeta i alla bakade bra, som persika tårta, och kan till och med användas senare, när saker inte är så snygga, att göra persika sylt eller persika chutney.