Crispy Fried Chicken Drumsticks

Ta dessa kryddiga stekte trummor till en fest eller picknick, eller njut av dem som en huvudrätt tillsammans med coleslaw, potatisallad och bakade bönor. Receptet kräver trummor, men gärna använda hela kycklingben. Om du har några kycklingvingar eller lår, steka dem också. Kom bara ihåg att minska tillagningstiden för mindre bitar kyckling.

Om du regelbundet köper budgetvänliga stek kycklingar och skär dem själv, kanske du gillar att rädda bröst- och lårköttet för grytor, sallader, smörgåsar och pajer. Detta recept är en utmärkt lösning för att använda trummorna.

Trumpinnar är en utmärkt festmat eftersom det inte finns något behov av att ge redskap. Dessutom är de köttigare än vingar eller trummor. Se bara till att du har gott om servetter för gästerna. Receptet gör tillräckligt för sexton aptitretare eller cirka åtta huvudrätter. Den är lättskalad för en liten familj, eller dubbla ingredienserna för en folkmassa.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm upp lådan eller ugnen till 200 F.
  2. Torka kycklingen med pappershanddukar för att torka.
  3. I en stor skål, kombinera kärnmjölk, Tabasco sås, salt och 1 matsked svartpeppar. Lägg kycklingbenen i blandningen och kasta till kappa. Täck och kyl med marinaden i minst 1 timme (eller upp till 24 timmar).
  4. Ta bort kycklingen från kärnmjölken och låt eventuellt överskott av kärnmjölk droppa av.
  5. Kombinera mjölet, ytterligare 1 msk svartpeppar och cayenne. Skaka kycklingbenen i det krydda mjölet och placera på ett ställ medan du väntar på att oljan värms.
  1. Värm minst 3 koppar olja till ca 365 F. i en stor, kraftig kastrull eller djup stekpanna eller ca 365 F. Koka kycklingbenen i satser i ca 10 minuter och vrid en gång. För att kontrollera om det är skonsamt, använd en snabbläsmat termometer insatt i den tjockaste delen av den största trumman, inte vidrör ben. Den minsta säkra temperaturen för fjäderfä är 165 F.
  2. Ta bort kycklingen till pappershanddukar för att tömma.
  3. Placera den dränerade kycklingen på ett bakplåt, täck löst med folie och flytta till uppvärmningsskåpet eller ugnen för att hålla varm medan du steker efterföljande partier.

Köp en Instant Read-termometer från Amazon

tips

Djupfrystning i kombination med stekpannor: vid fritering är maten helt nedsänkt i oljan, medan maten i matlagning placeras i tillräckligt med olja för att täcka botten och sidor, vilket gör det nödvändigt att vända bitarna över att steka båda sidorna. Tre koppar olja ger dig ett djup på 1/2 tum i en djup 10-tums stekpanna och är tillräcklig för att steka.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 3198
Totalt fett 226 g
Mättat fett 46 g
Omättat fett 117 g
Kolesterol 842 mg
Natrium 1 616 mg
kolhydrater 11 g
Kostfiber 1 g
Protein 265 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)