Tempeh Tomat Grönsakssoppa Recept

Gilla soppa? Gillar tempeh? Prova denna enkla vegetariska tempeh tomat- och grönsaks sopprecept!

Det här är ett hemlagat trädgårdsgrönsakssuppe med ett stort antal morötter, lök och tillsatt tempeh för att ge det ett proteinhöjning för vegetarianer , veganer och naturligtvis köttfria måndagsmiddagar! För barnen kan du servera denna tempeh och tomatsoppa recept med en vegansk grillad ost smörgås för en klassisk amerikansk lunch, veganized.

Detta sopprecept är vegetarian, vegan och lågt kalorier, och om det behövs kan det enkelt göras glutenfritt. Du måste se till att tempeh du använder är glutenfri (de flesta är, men några är inte, så läs etiketten) samt vegetabilisk buljong (eller, skapa din egen hemlagad grönsaksbuljong ). Alla övriga ingredienser är säkra för alla med glutensensitivitet.

Om du gillar att laga mat med tempeh , kommer du att älska det här enkla vegetariska tempehreceptet , eller om det är tomatsoppa du letar efter, så är det ännu mer hälsosamma vegetariska tomatsoppa recept att prova .

Njut av!

Tempeh tomatsoppa recept och foto med tillstånd av Lightlife Foods.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm två matskedar av olivoljan över medium värme i en stor sopppanna. Lägg i den hackade löken och saltet och värmen, rör om ofta, i 6 till 8 minuter eller tills löken är mjuk.
  2. Lägg sedan till de skivade morötterna, täck sedan på sopppotten och sänk värmen till låga. Låt morötterna laga mat, omrör ofta, i ca 5 minuter.
  3. Därefter tillsättes vegetabilisk buljong och kokas över hög värme. När grönsaksbuljongen kokar, minska värmen till en långsam simma och låt den värma, täckt, i ytterligare 30 minuter.
  1. Blanda försiktigt i soppblandningen i partier tills den är mjuk och krämig, lägg sedan i tomatpastaen och citronsaften till mixern och blanda i några sekunder för att bara införliva.
  2. I en porslin värms de två kvarvarande matskedar oljan över medelhög värme. Tillsätt kubad tempeh och koka i 3 till 5 minuter, rör om ofta för att laga tempeh jämnt på alla sidor. Tillsätt dill och laga i 30 sekunder. Ladlesoppa i sex skålar och toppa varje skål med kokt tempeh och dill.

Detta tempeh- och tomatsoppa recept är både högprotein , vegetarisk, vegan och kalorier.

Näringsdeklaration:
Gör sex portioner av vegetabilisk tempeh soppa.
Kalorier / servering: 241
Total fetthalt 13 g 19%; Mättat fett 2 g 9%; Transfett 0 g
Kolesterol 0 MG 0%
Natrium 1,017 MG 42%
Vitamin A 484% C-vitamin 13%
Kolhydrat 24 g 8%; Dietfibrer 9 g 34%; Sockerarter 9 g 1%
Protein 8 g 16%; Kalsium 8% Järn 12%

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 248
Totalt fett 14 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 8 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 849 mg
kolhydrater 23 g
Kostfiber 5 g
Protein 12 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)