Hur man stekar squash frön

Pumpor är inte den enda vinterns squash med läckra frön att steka och smaka på. Butternut squash, kabocha squash och många andra har frön värda att spruta upp i en het ugn (kolla in några squash-sorter här ). Vissa har inte så många frön, men de kan alla rostade och ätas. Det är bara en fråga om att det finns tillräckligt med frön för att du tycker att det är värt att slå på ugnen.

Men många frön du har, det är en enkel process, och i min erfarenhet älskar barnen att hjälpa till att spruta ut och till och med tvätta frön (de gillar också att hjälpa till att äta dem!).

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Klipp squashen i halva längden (det kan hända att du måste trimma av stångänden på större squashar för att göra det möjligt).
  2. Skrupa ut fröna och "tarmar" från squash.
  3. Använd fingrarna för att separera frön från goopy köttet. Lägg fröna i en stor skål eller kolsol när du går.
  4. Täck eller skölj frön med kallt vatten och sväng runt. Dra av några bitar av squash som fortfarande håller fast vid fröna.
  5. Förvärm ugnen till 400F.
  1. Töm squashfrön och skaka av allt överskott av vatten. Sprid squashfrönna på en ren kökshandduk eller ett lager av pappershanddukar och torka ordentligt (det hjälper dem att steka snabbare och hålla dem så krispiga som möjligt).
  2. Lägg frön i en skål och kasta med tillräckligt med vegetabilisk olja för att belägga frön (börja med ca 1 tesked och lägg till mer om fröerna inte verkar jämnt belagda).
  3. Strö med salt, om du vill, och kasta till kappa noggrant. (Observera att det nu är dags att säsja frön, om du väntar tills de är rostade, kommer inte kryddan att hålla sig).
  4. Sprid frön i ett enda lager på ett bakplåt.
  5. Rosta fröna tills gyllene och krispiga, cirka 15 minuter. Skaka dem runt på pannan och låt dem svalna på pannan i 5 till 10 minuter (du vill att de ska svalna åtminstone något, eftersom de spricker lite mer när de svalnar). Servera de rostade squashfrönna varmt eller vid rumstemperatur.

Rostade squashfrön håller sig väl i en lufttät behållare i flera dagar.

Du kanske också vill kolla ut rostade pumpa frön eller godis pumpa frön .

variationer