Tangerat glasat rostat fläsk

En fläskfilébröd är ett utmärkt val för en daglig måltid, söndagsmiddag eller semesterfest. En smidig blandning av brunt socker, ketchup och vinäger tjänar som en marinad och sedan glasyren för den här lättrörda grillade fläskbenen eller tenderloins. Fläsksteget bör marinera i ca 6 timmar, så börja det kvällen före eller tidigt på dagen.

För att göra detta till en komplett måltid, kasta några potatis kilar, morotpinnar och lökkilor eller små hela lökar (t.ex. cipollini eller pärllök) med olivolja, koshersalt och peppar; sprida dem runt grillen.

Om fläsklinnan (eller tenderloins) är lutad med mycket lite synligt fett, lägg dem upp med flera remsor bacon innan de går in i ugnen. Bacon hjälper till att hålla dem fuktiga. För en rökig smak, tillsätt en liten mängd omedelbar rök eller rökt paprika till marinadeblandningen.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Placera fläsk i en stor, icke-reaktiv skål eller behållare eller en återförslutningsbar matförvaringspåse.
  2. I en gryta, kombinera tomat ketchup , vinäger, brunt socker och majssirap, vatten och vitlök. Koka över låg värme, rör om och om i 5 minuter.
  3. Häll sås blandningen över fläsken. Täck behållaren eller täppa på påsen och kyl i 4 till 6 timmar, eller över natten (upp till 24 timmar).
  4. Värm ugnen till 375 F.
  1. Ta bort fläsken till en lätt oljad bakning eller stekpanna.
  2. Häll marinaden i kastrullen och sätt till en full koka. Minska värmen till låg. Blanda majsstärkelsen i en liten skål med 1/4 kopp vatten och lägg sedan till kastrullen. Fortsätt tillagning, rör om ibland tills såsen tjocknar, ca 10-15 minuter. Håll såsen varm eller koka den igen innan du använder den för att basta grillen senare.
  3. Borsta en del sås över fläsken och placera den i förvärmd ugn. Skoka i ca 1 timme, rosta med såsblandningen efter ca 30 minuter. En större stek kommer att ta längre tid, och fläskfiléer tar mindre tid. För att vara säker, kolla grillen med en mattermometer insatt i den tjockaste delen. Enligt USDA är den minsta säkra temperaturen för fläsk 145 F. (Se Kötttemperaturdiagram och Säker Matlagningstips )
  4. Tjäna grillen löst med folie och låt den vila i 10 minuter före skivning.
  5. Skiv fläsk och servera den med rostade eller bakade potatis eller potatismos, tillsammans med ångade grönsaker eller en kastad sallad.