Sweet, Salty och Tangy Food Pairings Med Hot Chocolate

Sweet, Salting, och Tangy Foods till par med denna rika dryck

Varm kakao och varm choklad är kända för att dricka på egen hand med sina dekadenta toppings som vispad grädde och marshmallows. Men den varma dryckens förmåga att para med andra smaker gör det också en fantastisk dryck att para med mat.

Överraskar det dig? Trots att vi vanligen kopplar samman varm kakao med en mysig natt kuddad på soffan eller vid elden, fungerar det verkligen bra med en mängd olika livsmedel.

Beviljas, kakao går inte med allting, men vissa salta, söta och smakfulla livsmedel är alla bra alternativ för att para ihop med varm choklad.

Hur man kopplar varm choklad med mat

En viktig sak att komma ihåg med någon drink och matparning är att du vill komplettera, inte matcha matarna du parar. Medan det är frestande att gräva in i en härlig chokladbar bredvid din het choklad, är det ofta för mycket choklad för din smak att ta.

Titta istället på komplementära och kontrasterande smaker. Choklad är fantastisk med lätt saltade livsmedel samt de som är lite kryddade. Det är också en glädje med ett stort utbud av frukter, särskilt de snygga som apelsiner och tårtor.

Låt oss titta på några av de bästa sätten att njuta av en bit nästa gång du njuter av en varm kopp kakao. Använd dessa rekommendationer som utgångspunkt och inspiration.

Salty Parningar

Saltiga livsmedel fungerar som en folie för varm chokladens intensiva sötma.

Undvik feta salta mellanmål, eftersom de kommer att kollidera med kakans rikedom. Istället försök med poppoppad popcorn med salt, eller överväga att lägga till chokladvänliga kryddor som chilipulver eller cayenne, kummin och kanel. Jordnötssmör på riskakor eller kornbröd (eller en kryddig-söt marmorråg) är också ett bra val.

Saltade, mjuka pretzels som är fräscha från ugnen eller uppvärmt varma, smakar inte bara bra med varm choklad utan kommer även att framkalla bilder av vinterfestivaler eller utomhusskridskor. Lägga till kryddade, rostade mandlar eller dina favoritbräda muttrar till mixen är ännu bättre. Och nästa gång du carving pumpor, nå inte för heta cider-rostade pumpa frön är en bra match för varm choklad.

Söta parningar

Söta matvaror kan para ihop med varm choklad i måttlighet. I allmänhet är de bästa söta matförhållandena för varm choklad sötsaker med en uttalad smak, till exempel mint-något med pepparmynta, såsom mint, choklad, godisrottor , etc. är ett utmärkt val. Du kanske vill försöka ängelmatskaka som drizzled med karamelsås eller crème de menthe likör. Karamelljus eller Dulce de Leche frusen yoghurt är också en riktig behandling, och tårta, kanderade frukter, som kanderade citroner med skalen gör en intressant matchning.

Tangy Pairings

Tangy frukter släpper av varm choklad söthet medan uppfriskande och rensar gommen. Kom ihåg-tangier desto bättre! Vilken sur citrusfrukt som apelsiner, citroner, mandariner och till och med kumquat är ett bra val, liksom björnbär, hallon, jordgubbar och andra halvtartade, halvt söta bär.

Granny Smith äpplen eller andra tårta äppelväxter som Gravenstein och Jonathan är en trevlig motpunkt till den rika chokladen, och gröna druvor trivdes fräscha från gänget eller frusna skapa en spännande varmkal kontrast. Till och med mango och andra tropiska eller exotiska frukter hittar du bra på marknaden. Var äventyrlig - du kommer att hitta några underbara överraskningar!