Candied Citrus Peel

Kasta inte ut dessa citrusskalar - sätt dem till godis istället! Apelsin, citron eller grapefruktskal alla används för att göra dessa utsökta söta tårta Candied Citrus Peel-remsor. Haka upp dem och använd dem i andra bakverk och godisrecept, rulla dem i socker för att ge dem ett knäckigt skal eller doppa dem i choklad för att få det bästa!

Eftersom du ska äta skalet i detta recept rekommenderar jag att du använder ekologiska produkter om möjligt. Missa inte fotoguiden med steg-för-steg-instruktioner för hur man gör kandad citrusskal !

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Använd en kniv eller en citrusskalare för att skala skalerna av fyra apelsiner (eller vilken citrusfrukt du använder) i kvartaler. Skala apelsinerna noggrant och försök att hålla skalen intakta så mycket som möjligt. Sätt de skalade apelsinerna åt sidan och reservera för en annan användning.

2. Skala skalen i långa, tunna remsor ca ½ tum tjocka. Med hjälp av en vass kniv skär du den bittra vita pithen från undersidan av skalen.

Oroa dig inte om små mängder vitt pith kvarstår.

3. Placera skalen i en medellång kastrull och täck dem med kallt vatten. Placera pannan över hög värme och låt potten koka. När du kokar, ta av pannan från värmen och töm skålen ut. Upprepa processen med att koka peeling två gånger mer - detta steg tar bort mycket av bitterheten från skalen och ger dig en sötare slutprodukt.

4. Kombinera vatten-, socker- och majssirapen i en medium kastrull över medelvärme. Rör om och om medan sockret löses upp och sug sirapen till en simmer.

5. Lägg i skalskivorna och vrid värmen ner till låg, tills blandningen är precis vid en simmer. Tryck på en cirkel av pergament ovanpå skalen för att förhindra att de övre skalen blir skinniga. Smäll på skalen med låg värme i ungefär en timme tills skalen är genomskinliga.

6. Ta bort pannan från värmen och låt den svalna till ljummet. En gång coolt, fiska ut skalen och sätt dem på ett trådställ över ett bakplåt för att torka ut. Du kan låta dem torka ut naturligt, i ca 24 timmar, eller du kan påskynda processen genom att använda ugnen.

7. För att använda ugnen, vrid den till lägsta värmeinställningen (bara knappt varm) och placera skålskålen i ugnen. Kontrollera dem efter 20 minuter och fortsätt att värma dem, kontrollera ofta, tills de inte längre är våta och klibbiga, men har fortfarande lite mjukhet - låt dem inte bli svåra eller läderiga!

8. Skalorna kan hakas vid denna tidpunkt för användning i bakverk eller andra godisrecept. Om du vill ha sockerbelagda skal, rulla dem i granulat.

9. Du kan också doppa dina skal i smält choklad. Se till att de inte är för våta (överskottsfuktighet gör chokladklumpen upp) och doppa dem i smält choklad godisbeläggning eller härdad choklad. Ställ de doppade skalen på ett bakplåt, och om så önskas, strö över toppar med krossade nötter, kakao nibs, havsalt eller något annat du kan drömma!

10 . I en torr miljö kan candied peels hålla i flera dagar i en lufttät behållare.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 197
Totalt fett 4 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 7 mg
kolhydrater 41 g
Kostfiber 1 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)