Snabbt och enkelt Turkiet Tetrazzini Recept

Även om maträtten låter väldigt italiensk, är Tetrazzini faktiskt en amerikansk maträtt som påstods efter amerikansk opera sångare Luisa Tetrazzini. Det görs vanligtvis med kalkon eller kyckling, spagetti och en krämig parmesanostsås som är gjord med tillsats av sherry. Svampar ingår vanligtvis i disken också. Turkiet, kyckling, tonfisk, lax och skinka är några av de många möjliga variationerna på disken, och olika ostar kan användas i såsen.

Turkiet Tetrazzini har länge varit ett favorit sätt att använda kvarvarande kalkon . Men du behöver inte vänta på en stor semestermiddag för att göra denna läckra maträtt. Gör det med tärnad kokt kyckling eller laga en enkel kalkonbröst eller kalkon tenderloins att använda i skålen.

Kombinationen av pasta, ostar, kalkon och parmesan är utsökt. Den här versionen är en genvägsversion gjord med kondenserad grädde i svampsoppa istället för den mer traditionella vita såsen.

Vad du behöver

Hur man gör det

Värm ugnen till 350 F (180 C / Gas 4). Smörj en 2 1 / 2- till 3-kvarts gryta.

Koka spaghetti i kokande saltat vatten enligt förpackningsanvisningarna. Dränera väl

I en stor skål kombinerar du den kokta och dränerade spagetti med 1 kopp cheddarost och 2 matskedar av parmesanosten. Tillsätt den kakade kalkon och pimientos.

Smält smör i en stekpanna eller sautpanna och smutsa på svampen och löken tills de är ömma och det mesta av vätskan har avdunstats. lägg till kalkonblandningen tillsammans med resterande ingredienser.

Smak och tillsätt salt och peppar, efter behov. Rör försiktigt för att kombinera ingredienser.

Överför blandningen till den tillagade grytan och strö över resterande cheddar och parmesanostar. Täck bakfatet med lock eller folie och baka i ca 45 minuter, eller tills det är varmt och bubbligt.

Om så önskas, placera grytan under broilern (hög värme) i ca 4 till 6 minuter, eller tills toppen är lätt brunad.

Serverar 6 till 8.

variationer

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 843
Totalt fett 49 g
Mättat fett 23 g
Omättat fett 14 g
Kolesterol 320 mg
Natrium 808 mg
kolhydrater 13 g
Kostfiber 1 g
Protein 84 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)