Easy Grillad Aubergine

Denna enkla aubergine recept är lätt att göra på grillen eller grillen. Garlicky och öm, thailändsk aubergine gör en bra rätter till varje tillfälle. Tunna skivor kinesisk eller japansk aubergine marineras i en utsökt thailändsk sås, grillad sedan till en gyllene nyans. Marinaden fördubblas som en sås som kan tillsättas i slutet, eller som ett dopp medan du äter (utmärkt med ris). Om du gillar aubergine, prova det grillat med det här läckra thailändska receptet!

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en skål eller kopp, blanda ihop sojasås, oststersås , fisksås, 2 msk. brunt socker, vitlök och chili (om du använder). Rör tills sockret löser upp sig.
  2. Tvätta och torka äggplanten. Skärning i längdriktningen , skära äggplanten tunt (ca 1/4 tum tjock är bra). Du kan sedan skära dessa skivor i mindre sektioner, om du vill, men jag gillar att hålla min hela så att de ser ut som äggplantor "cellos". Dessutom kommer de att vara kvar på grillen om de är breda och platta (se bild).
  1. Placera äggplantskivorna i en lång, platt skål (som en glaslasagne gryta maträtt). Häll vitlökssås som du gjorde tidigare över skivorna, vrid dem till att täcka med sås (Du måste stapla skivorna ovanpå varandra).
  2. Låt aubergine marinera minst 10 minuter, eller upp till 24 timmar före grilltiden (täck och kyl under längre perioder).
  3. Grillning aubergine är väldigt lätt. Placera bara äggplantskivorna på en varm grill, vilket gör att det är 5-10 minuter på varje sida (det beror på hur tjock skivorna är), eller tills auberginen har blivit gyllenbrun och mjuk när den testas med en gaffel.
  4. Aubergine Matlagningstips : Observera att alla äggplantor äts, inklusive frön och huden (huden är där du får mest av näringsämnena). Jag lämnar också på aubergins topp (stam) vid grillning, så att några av de största bitarna har ett "handtag" som gör det lättare att vrida sig. Vid grillning, var noga med att vrida äggplantan ofta, eftersom det lätt kan brinna.
  5. Medan äggplantan kokar, häll den kvarvarande såsen från botten av grytskålen i en såspanna. Placera över medelvärme, tillsätt några msk. vin plus en klämma av limejuice och 1 tsk. brunt socker.
  6. Koka upp och sänk sedan värmen till minst. Smaka på såsen - den ska vara garlicky och lite söt. Justera sötmen i enlighet med din smak, tillsätt upp till 1 tsk. socker. Om du gillar det mer garlicky, lägg till lite mer färsk eller renad vitlök. Om det är för salt för din smak, lägg till en annan klämma av limejuice. Observera att såsen ska vara ganska stark - detta kommer att komplettera den milda smaken av aubergine.
  1. För att servera, placera aubergine på en tallrik, och häll antingen såsen över eller servera den på sidan. Denna aubergine går bra med ris, eller andra rätter du kanske lagar mat på. NJUT AV!
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 134
Totalt fett 0 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 0 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 2.153 mg
kolhydrater 28 g
Kostfiber 4 g
Protein 6 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)