Succotash Med Friska Lima Beans And Corn

En typisk succotash är gjord med majs, limabönor (eller smörbönor), grädde eller mjölk och enkla kryddor. Ordet succotash kommer från ett indianskt (Narragansett) ord som refererar till en gryta med majs. Även om maträtten härstammar i nordöstra, är det mycket mer populärt i söder än andra regioner.

Denna raka version av succotash kräver färsk majs, färska limabönor, tung grädde och kryddor. Använd frusna grönsaker om det är vad du har till hands, eller använd halv och hälften istället för grädde för en lättare maträtt. Det finns många möjliga sätt att jazz upp i skålen. Tillsätt 1 kopp kryddade trädgårdsfräscha tomater tillsammans med majsen. Eller tillsätt 1/4 till 1/2 kopp tärad röd paprika för en skur av ljus färg och smak. Tillsätt en vitlöksklyfta med limebönorna för subtil vitlöksmak.

En mängd olika örter och kryddor går bra med succotash. Tänk på hackad persilja, gräslök eller scallion toppar, salvia, timjan eller cayennepeppar.

Servera succotash med södra stekt kyckling eller havskatt, skinka eller fläskkotletter .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Placera lima bönor i tillräckligt mycket saltat vatten för att förhindra att du sticker; koka upp. Minska värmen, täck pan och simma grönsakerna i ca 25 minuter, eller tills de färska bönorna är nästan milda. Kontrollera ofta och tillsätt mer vatten efter behov.
  2. Med en vass kniv skär du kärnorna från kullarna. Skrapa vätskan från knölar med knivens mjuka rygg
  3. Om det fortfarande finns mycket vatten i de kokta limabönorna, dränera av allt men ca 1/4 kopp. Tillsätt fräsch majs och majsvätska till potten och låt dem simna i 5 minuter längre.
  1. Tillsätt den tunga grädden och smöret till grönsakerna. Smak och tillsätt salt och peppar efter smak.
  2. Fortsätt laga succotash tills det är varmt.

Tips och variationer

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1894
Totalt fett 18 g
Mättat fett 11 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 49 mg
Natrium 121 mg
kolhydrater 436 g
Kostfiber 24 g
Protein 28 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)