Bakad ris Pilaf

Ris pilaf som bakas i ugnen gör det super lätt. Du kan sauta lite hackad lök och vitlök i oljan innan du lägger till riset för ytterligare smak om du vill. Några hackade örter eller riven parmesanost är läckra rörda i färdig maträtt. Du kan göra detta recept med långkornigt brunt ris om du vill - bara baka för en längre tid tills riset är ömt.

Detta är ett bra recept att servera med rostad kyckling, köttfärs eller en grillad biff. När du har proportionerna memorerade är det väldigt enkelt att göra.

Jag gillar att lägga till några upptinade frysta peppar på detta recept efter det att den kom ut ur ugnen, eller tillsätt några hackade sauterade sparris eller gröna bönor, tillsammans med någon riven ost av vilken typ som helst. Några rostade pinjenötter eller hackade pekannötter lägger till underbar krypning, eller tillsätt lite riven citron eller apelsinskal för mer smak.

Vad du behöver

Hur man gör det

Förvärm ugnen till 375 ° F. Värm oljan över medelhög hög värme i en ugnssäker köksspanna eller stekpanna.

Tillsätt riset, rör om till kappa med oljan och värm riset tills det sizzles lite i två till tre minuter. Tillsätt det varma kycklingslagret, salt och peppar, koka, täck och placera i ugnen.

Baka pilaf tills all vätska absorberas, ca 20-25 minuter. Ta bort från ugnen, kasta med en gaffel och servera.

För brunt ris, håll alla proportionerna samma. Baka i 50-60 minuter eller tills riset är ömt.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 143
Totalt fett 3 g
Mättat fett 0 g
Omättat fett 2 g
Kolesterol 0 mg
Natrium 240 mg
kolhydrater 26 g
Kostfiber 1 g
Protein 3 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)