Strawberry Flan Recept - Flan de Fresas

Denna rika efterrätt är en variation av den traditionella spanska efterrätten som heter "Flan." Istället för vanilj är denna flan smaksatt med färska jordgubbar . Det är väldigt enkelt, så en nybörjare kan göra dem framgångsrikt. Det är den perfekta efterrätten för vår eller sommar - eller när jordgubbar är säsong.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Valfritt: Boka om 4-5 prydda färska jordgubbar för garnering.
  2. Värm ugnen till 350 grader F.
  3. Lägg en tung stekpanna eller gryta över medelvärme i 30 sekunder. Tillsätt 1/2 kopp granulärt socker.
  4. På baksidan av en träsked behålls sockret ständigt i stekpannan tills socker är helt smält och med en rik medium brun färg (karamelliserad).
  5. Häll karamelliserat socker i var och en av ramekinerna . Avsätta.
  1. Tvätta jordgubbarna och ta bort stammen. Placera jordgubbar, socker, ägg och kondenserad mjölk i en matberedare eller blandare och blanda tills jordgubbarna är malet och alla ingredienser blandas noggrant. Ladla jordgubbarblandningen i varje ramekin. Täck varje ramekin med aluminiumfolie.
  2. Placera varje ramekin i en stor öppen, ugnssäker pan, som en pannkakspanna. Lägg mycket varmt vatten på pannan. Ramekinerna bör sänkas ungefär 3/4 i vattnet. På spanska kallas ett "vattenbad" en "baño Maria".
  3. Placera pannan försiktigt på ugns mitten och baka i 30 minuter. Efter 30 minuter avlägsna försiktigt varje ramekin från vattnet, avtäck och låt svalna.
  4. En gång sval, sätt i kylskåp för att kyla. När du är redo att tjäna, kör en paringskniv runt utsidan av varje ramekin för att lossa flanan. Placera sedan serveringsplattan ovanpå varje och vänd den över. Det kan vara nödvändigt att trycka på ramekinen för att tvinga flan att falla ut på plattan. Garnera med färska jordgubbar.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 473
Totalt fett 11 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 231 mg
Natrium 165 mg
kolhydrater 83 g
Kostfiber 1 g
Protein 13 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)