Colcannon potatisskinn

Colcannon möter potatisskinn i detta recept på krispiga potatisskinn fyllda med krämig potatis, buttery kål och cheddarost.

Vad du behöver

Hur man gör det

Värm ugnen till 400 ° F

Pierce varje potatis flera gånger med en gaffel. Placera potatiserna direkt på ugnsstället och baka tills en gaffel enkelt pierces potatisarna, ca 50 minuter.

När potatisen har svalnat tillräckligt för att hantera, skär varje potatis i halv längd. Skruva ut köttet med en sked och lämna bara en liten bit potatis kött i huden. Sätt det varma potatis köttet i en skål och lägg till mjölken.

Mash med en gaffel tills den är jämn. Tillsätt salt till smak. Avsätta.

Öka ugns temp till 475 F

Smält resterande 2 msk smör och borsta det över insidan och utsidan av potatisskinn. Säsong med salt på båda sidor.

Placera potatishalvorna på en bakplåt på baksidan och baka till den är krispig, 12 minuter.

Smält 4 msk smör i en stekpanna över medelhög värme. Tillsätt skaloten och koka tills mjuk, 3 till 5 minuter. Tillsätt kål och koka tills mjuk, 5 till 8 minuter. Smaka med salt och svartpeppar.

Blanda kålen med potatismos.

Ta potatisskinnorna ur ugnen och vänd dem över. Skaka potatis- och kålblandningen i varje potatisskinn. Stänk cheddarost på toppen.

Återgå potatisskinn till ugnen och koka tills osten är helt smält, 5 minuter.

Topp med skalser. Servera varma.

Vad är Colcannon?

Colcannon är en irländsk skål gjord av potatis mashed med mjölk och smör och blandas med kokta lök och kale eller kål. Enkel, men mycket tillfredsställande, colcannon serveras ofta för St Patrick's Day och ibland på Halloween.

Irländsk cheddar

Även om någon typ av cheddar kan användas för att göra detta recept på colcannon potatisskinn, är det kul att använda irländsk cheddar om du kan hitta den. Irländsk cheddar tenderar att vara krämig, lite söt och fruktig, med varierande nivåer av skärpa.

Vad gör Cheddar Orange?

Cheddar är naturligt vitt, benvitt eller något gult, beroende på vad koens (eller ibland getter) äter innan de mjölkades. Gräs i betakaroten kommer att ge mjölk en gul nyans.

Orange cheddar är färgad apelsin, vanligtvis från annatto , ett vegetabiliskt extrakt härrörande från achiote frön. Annatto påverkar inte ostens smak.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 542
Totalt fett 40 g
Mättat fett 23 g
Omättat fett 11 g
Kolesterol 113 mg
Natrium 585 mg
kolhydrater 26 g
Kostfiber 6 g
Protein 23 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)