Stir-Fry Nötkött Med Blommande Chive och Bean Curd Recept

Blommande gräslök (韭菜花) är också känd som thailändsk grönblomma, vitlöksblomma eller blomknoppar. Denna grönsak har en mycket stark lukt och vissa människor tycker att det är helt stinkigt. Även om det verkligen luktar det smakar det väldigt gott i rätter. Det är mycket populärt i Kina, Taiwan, Thailand och andra asiatiska länder.

I kinesisk matlagning gör människor alla slags olika och läckra rätter med denna grönsak. När jag var riktigt ung reste jag runt Kina med mina föräldrar. Vi tog ett tåg från Xian till Guangzhou och i tåget kocken kokade denna maträtt och gjorde alla passagerare på tåget bokstavligen drool från lukten av denna maträtt.

Jag personligen stekar med fläsk, nötkött, kyckling och skivad bönorsk, men det här är maträtt som enkelt kan justeras för att göra det antingen vegetarian eller vegan. Du kan använda mer bönorsk och blomsten, men lämna köttet och det smakar fortfarande gott.

Du kan också lägga till andra grönsaker som mungbönspiror , mange tout och olika färgade paprika som ska åtfölja denna maträtt. Det här är helt upp till dig.

Hur man förbereder blommande gräslök?

  1. Trim botten av blommande gräslök och skär i 3 cm långa sektioner. Bottenpartiet av blommande gräslök kan vara ganska woody och tufft i både konsistens och smak.
  2. Tvätta det med kallt rinnande vatten. Jag kommer att suga i vatten i 15 minuter och dränera sedan vattnet. Det är då klart att laga mat.

Eftersom det här är en stekpanna, rekommenderar jag dig att kolla på en artikel som jag skrev om about.com " Chinese Stir-Fry Tips ", speciellt om du inte är förtrogen med matlagningsmetoderna.

Denna maträtt är en bra "weeknight dinner" eller "livsuppehållare recept för arbetsmamma" eftersom denna maträtt är fylld med näring, det är mycket lätt att göra och det är snabbt att göra också.

Om du marinerade biffen dagen innan, när du kommer hem behöver du bara laga lite ris, tvätta och skiv grönsaker och laga det. Denna maträtt är redo inom 15 minuter och det är också gott !!

För kryddorna kommer jag inte att lägga några extra kryddor i denna maträtt. Anledningen är all nötkött marinade sås och chili bönsåsen kommer att vara stark nog. Chili Beansås är ganska salt och behöver därför inte extra kryddor men om du vill att den ska smaka starkare med alla medel, lägg till kryddorna.

Vad du behöver

Hur man gör det

förfaranden:

  1. Smaka biffen i minst 15 minuter.
  2. Värm upp 1-2 matskedar olja i en wok och rör-stek vitlök och chili först tills aromen kommer ut.
  3. Tillsätt chili bönsås i wok och rör-stek i 20 sekunder.
  4. Tillsätt nötkött i steg 3 och rör om i ytterligare 30 sekunder.
  5. Tillsätt thailändsk chivblomma och rör om stek i 10 sekunder och lägg sedan till bönorugn.
  6. Om det är för torrt kan du lägga till lite vatten, kolla kryddorna och klara att servera.

Förberedelsetid: 10 minuter

Koktid: 5 minuter

Marinade tid: 15 minuter

Serveras 4 personer

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 263
Totalt fett 8 g
Mättat fett 3 g
Omättat fett 4 g
Kolesterol 63 mg
Natrium 821 mg
kolhydrater 21 g
Kostfiber 3 g
Protein 26 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)