Kinesiska Vinter Melonsoppa Recept

Kinesisk vintermelonsoppa är en av mina favoritfrukter. Jag har ätit soppor från bokstavligen tiotals länder men det här är fortfarande en av de bästa. Denna populära soppa har en mild söt smak av vintermelon och serveras ofta i kinesiska hushåll och på kinesiska banketter.

Om vintermelon inte är tillgänglig kan du använda en hel gurka istället men smaken kommer att bli ganska annorlunda. Om du använder gurka, se till att du skalar det, ta bort fröet från kärnan och tärningarna.

Vintermelon har vanligtvis en lätt uppfriskande sötma. Strukturen är ganska mjuk när den är kokad och kineserna tror att vintermelon är en Yin-mat som kan hjälpa våra kroppar att motverka sommarvärmen och fuktigheten. Det hjälper också din urinproduktion och ökar hälsan hos dina njurar.

Andra hälsofördelar med vintermelon är:

1. Fukt huden och förbättra sin skönhet

2. Det är högt i kostfiber som kan förbättra blodsockernivån och minska kolesterol och lipidnivåer.

3. Den är rik på vitamin B1 och B2.

4. Det är högt i kaliumsalt.

Det finns många olika metoder för att förbereda vintermelonsoppa. Denna artikel innehåller två mycket populära vintermelonsoppa recept. Det första receptet är "Vintermelon och Spareribsoppa". Detta recept är ett av de vanligaste sätten att förbereda vintermelonsoppa i både Kina och Taiwan. Jag måste ha druckit denna soppa minst tusen gånger när jag växte upp men jag trivs fortfarande nu.

Det andra vintermelonsoppa receptet är från vår tidigare kinesiska mat expert och det är en läcker vintermelonsoppa med shiitake svamp och skinka. Jag hoppas att du njuter av båda recepten.

Redigerad av Liv Wan.

Vad du behöver

Hur man gör det

Recept 1 Procedurer:

 1. Koka en kruka med vatten och blanchera revbenen kort för att avlägsna eventuella föroreningar. Töm och skölj med kallt vatten.
 2. Placera revbenen, vattnet, risvinet och ingefära i en stockpot.
 3. Koka upp och simma sedan över låg värme i 1 timme.
 4. Tillsätt vinterns melon och koka i ca 30 minuter tills köttet på revbenen är mjukt och ömt.
 5. Smaka med salt och peppar.
 6. Dela ut. Garnera som önskat och servera.

Recept 2-förfaranden:

 1. Tvätta vintern melon, ta bort den gröna huden, frön och massan. Skär i 2 tum bitar.
 2. Rekonstituera de torkade shiitake-svamparna genom att blötlägga i kallt vatten i 20 minuter tills det mjukas. Kram ut allt överskott av vatten.
 3. Placera vinterns melon i en kruka med vatten, koka och simma i ca 20 minuter eller tills vinterns melon är ömt.
 4. Tillsätt kycklingbuljong, svamp, ingefära och kokt skinka.
 5. Tillsätt kryddor som önskat. Smäll i ca 20 minuter. Lägg till grönlök för garnering. Servera varmt.

variationer:

Köp en hel vintermelon (ca 8-10 pund), klipp av toppen, ta bort fröna och massa, lägg in övriga ingredienser inuti och ånga i 1-2 timmar. Detta gör det möjligt för en snyggare skål.