Stekt varmvatten Cornbreadkakor

Denna varmvatten majsbröd är en enkel blandning av majsmjöl och varmt vatten med några kryddor. Blandningen formas i kakor och stekas i hett fett i en stekpanna. Bacon drippings tillfoga rökiga smak dessa läckra majskakor, men de kan också göras med smält smör, förkortning eller vegetabilisk olja om du inte har droppings eller vill göra dem köttfria.

Dessa marmeladkakor med varmvatten är en gammal sydlig häftklammer, ibland kallad hoecakes eller majsdodgers. I New England och i andra delar av landet kallas de Johnnycakes eller resekakor. Termen hoecake finns i skrifter så tidigt som 1745.

Jag gillar dem med lönnsirap, men de skulle också vara läckra med melass eller en sockerrör eller sorghum sirap. Eller servera dem som en bas med krämad kyckling eller kalkon. De är också bra med bakade bönor eller chili!

Se tips och variationer under receptet för några förslag på tillägg och visning av idéer.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Lägg vattnet och saltet i en medelstora kastrull och koka över hög värme.
  2. Ta bort vattnet från värmen och tillsätt majsmjöl, bacon-drypp eller smör och socker, om det används. Rör om tills en styv deg bildas. Låt blandningen stå tills den är cool nog att hantera.
  3. Värm en tung stekpanna (helst gjutjärn ) över medium värme. Tillsätt tillräckligt med förkortning eller baconprutning för att belägga botten av pannan.
  1. När fettet är varmt, forma majsmjölblandningen i tunna kakor och ordna dem i den heta stekpannan.
  2. Stek till lätt brunad, vänd på brunt båda sidor.

Gör 4 till 5 portioner av två majskakor vardera.

Tips och variationer

Du kanske också gillar

Bacon Cheddar Cornbread

Klassisk sydlig kärnmjölk Cornbread

Lätt, Fuktig och Läcker Mexikansk Cornbread

Cornmeal Pannkakor

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 196
Totalt fett 3 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 3 mg
Natrium 70 mg
kolhydrater 39 g
Kostfiber 4 g
Protein 5 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)