Spinat Lasagne (Mejeri) Recept

Lasagne är alltid en folkmassan, men om du inte lagar mat för en, är oddsen bra att du får mer kvar på dina händer än vad du kan klara av att äta. Detta recept är gjord med mer blygsamma ingrediensmängder, så om du bara lagar mat för 2 till 4, har du gott, utan att behöva möta en vecka med rester av lasagne.

Gör det till en måltid: Börja med en sallad (eller servera en på sidan); fans av peppery greens kommer att älska en Heirloom Tomat Sallad med Arugula , medan de som föredrar mildare sallader kommer att njuta av denna rominska sallad med soltorkade tomater och pekannötter . Båda salladerna fylls med ost, men du kan hoppa över det om du får tillräckligt med en ostfix från lasagnen. Ångad broccoli eller sparris gör bra sidor. Till efterrätt, prova det här ljuset Granatäpple Granita, eller erbjuda kaffe eller espresso med Chokladhaselnötfyllda datum .

Tips: Om du föredrar massor av lasagne kan du enkelt dubbla receptet och baka det i en 9 x 13 tums skål istället.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 400 F. Värm oljan över medelhög värme i en kockspanna eller stor, stor stekpanna. Tillsätt vitlök och saut i 30 sekunder eller tills doftande. Tillsätt spenat och saut tills det tinas och värms igenom, ca 5 till 7 minuter. Ta bort från värmen.
  2. I en stor skål, kombinera spenaten, ricotta och en generös nypa nötkött. Säsong med några grindar av svartpeppar och lite salt om så önskas. Om din marinara sås är salt kan du önska att hoppa över saltet i ostblandningen. Rör om 1/4 kopp av den strimlade mozzarellaen.
  1. Placera ungefär 1/2 kopp marinara sås i botten av en 8x10x2-tums (eller motsvarande storlek) bakfat. Sprid såsen över botten av skålen och toppa med 3 nudlar, överlappar något. Torka nudlarna med hälften av spenat-ricotta-blandningen och sprid för att täcka dem jämnt. Strö med 1/2 kopp mozzarella. Sked 1/2 till 3/4 kopp sås över ostarna, sprida försiktigt med skedans baksida.
  2. Upprepa layeringen med 3 mer nudlar, resten av ricotta-blandningen, 1/2 kopp mozzarella och 1/2 till 3/4 kopp sås. Topp med 3 mer nudlar. Sked över tillräckligt med den återstående såsen för att helt täcka nudlarna och sprida sig i kanterna för att se till att de är belagda. Stänk jämnt med resten av mozzarella.
  3. Täck skålen med folie och baka i den förvärmda ugnen i 40 minuter, eller tills såsen är bubbla och nudlarna enkelt genomborras med en kniv. Ta bort folien och baka i 10 minuter mer. Ta bort lasagnen från ugnen och låt vila i 5 till 10 minuter före servering. Njut av!
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 586
Totalt fett 30 g
Mättat fett 13 g
Omättat fett 11 g
Kolesterol 70 mg
Natrium 5 568 mg
kolhydrater 38 g
Kostfiber 6 g
Protein 44 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)