Vad att veta om #Struggleplate Hashtag

Saddest Looking Food Plates på sociala medier

Hashtag-kampplattan (eller #struggleplates) används för att kolla de sorgligaste matplattorna på sociala medier - oftast Instagram, Tumblr och Twitter. De bläddra plötsligt (och oappetizingly) runt amerikanska mathelger, som Independence Day, eller Thanksgiving. En typisk #struggleplate ser ut så här: En stor hög av slarvig lasagne toppad med gurkaögon och en morotnos. Alla serveras på en mönstrad styrofoamplatta, fotograferad i gult ljus.

Här är de element som garanterar en #struggplatta.

Styrofoam Plates

Gör bara inte det. Även den mest tilltalande måltiden är föraktig serverad på styrofoam-plattor. Därför antar New York City ett förbud mot dessa skrämma uttagsbehållare. Eftersom vi är på ämnet skär inte heller plast- eller pappersplattor och redskap. De värsta åtalarna är de med mönster eller komiska tecken. Använd en riktig tallrik och bestick. Du kan göra det.

Leriga filter

Snälla, sätt inte ett "soluppgång" -filter på din mat. Det kan se ut som frestande en sekund, men det förbättrar inte ditt matfoto alls. Det gör det brunt, blekt eller på annat sätt suger livet ut ur det. Om du vill höja din mat håller du dig borta från filter. Ta tio sekunder och justera färgtemperaturen och ljusstyrkan manuellt, lägg till lite kontrast, skörda bilden väl och gör den till din egen.

Använda kamerans telefonens Flash

Detta drag kommer att garantera en #struggplatta.

Bristet av ljus kommer att skapa hårda, onaturliga skuggor och höjdpunkter som är obehagliga. Flytta maten nära ett fönster under dagen eller en lampa på kvällen och stäng av blixten.

Mushy Food

Tyvärr serveras de flesta av de populära festmat, potatismos och sås, makaroner och ost eller pizza i blöjor som inte är fotogena.

Håll dig också borta från färdiga frysta livsmedel. De har förlorat det mesta av sin form och färg (för att inte tala om näring) i den industriella skapandet och kommer att bli en stor ful mush när du placerar dem på en tallrik. Det tar ett professionellt team massor av knep och tid att skapa trevliga bilder. Det är inte värt att prova hemma .

Matfas (eller andra kroppsdelar)

Det är förmodligen sött för dina barn, eller roligt för din vän men inte attraktivt på din sociala media-ström, om du inte har behärskat hantverket. Sätt ner din telefon, njut av skrattet och sluta leka med din mat. Var försiktig med att fotografera korvallusen på din tallrik, särskilt serverad med senap eller ketchup. Om du måste skjuta den, ha minst ett par på tallriken eller skära dem i skivor. En attraktiv maträtt och vackra sidor, som en skarp sallad eller handcut pommes frites som kan överlappa med korven, och gömma det lite, kan också hjälpa till.