Spicy White Wine Steamed Clams

För människor som växer upp med dem, säger ingenting riktigt sommar som en hink med ångad musslor. Jag föreslår dock att dessa kryddiga ångade musslor är ännu mer av en behandling. En del vitt vin, en matsked eller två av tomatpasta, lite vitlök och röda paprika flingar förvandlar enkla musslor till en spektakulär maträtt.

Tomatconserva är en underbar tillsats till denna maträtt, men regelbunden tomatpasta fungerar bara dandy också.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Välj över musslorna och skölj dem fritt från korn. * Ställ dem åt sidan.
  2. Värm olivoljan över en medelhög värme i en stor kruka. Tillsätt vitlöket och koka, omrör, tills det bara börjar bli sällan gyllene. Tillsätt pepparflingorna, rör om att kombinera med vitlöket och lägg sedan till tomatpastaen. Koka, omrör för att arbeta tomatpastaen i oljan, i en minut eller två.
  3. Tillsätt vinet och koka upp det. Koka till en simma tills vinet minskas med en tredjedel och slutar luktar ganska så vittigt. Det tar ungefär 10 minuter. Detta är ett viktigt steg eftersom du vill ha alkohol och alkohol i smaken när du vill ha surheten och smaken från vinet. Matar vinet och reducerar det innan du lägger till musslorna, se till att fokus ligger på de läckra musslorna, inte en otroligt varm boozig smak.
  1. Tillsätt musslorna, täck och koka tills musslorna är öppna och kokas genom 3 till 5 minuter.
  2. Tillsätt persilja och rör om att kombinera. Servera varmt, med crusty bröd tillsammans med att sopa upp den läckra kryddiga buljongen. Om du har några musslor som inte öppnar, kasta bara ut dem.

* Leta alltid efter färskt musslor - de ska stänga höger upp den andra du rör dem. Om du behöver lagra musslorna lägger du dem i en kolv över en stor skål och täcker med en fuktig handduk för att hålla dem både fuktiga och ur stående vatten. Om du har viltskördade musslor måste du rensa dem: lägg dem i en skål och täcka med vatten. Låt sitta 20 minuter; De spottar ut den sand som de innehåller. Vissa människor lägger majsmjöl till vattnet för att uppmuntra musslorna att ta in och rinna ut sanden. Observera att om du köper gårdskrävda musslor kommer de redan att rensas så att du kan hoppa över rensningen.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 328
Totalt fett 9 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 5 g
Kolesterol 68 mg
Natrium 1,378 mg
kolhydrater 18 g
Kostfiber 1 g
Protein 35 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)