Foot-Long Okra

Vad ska man göra med jätte Okra Pods

Större är inte alltid bättre, speciellt när du pratar okra. När okra-säsongen fortsätter blir okrapallen större. Och lika mycket som kucchini och andra frukter och grönsaker som blir stora, kan okra bli lite woody och dess frestande, ömtålig smak kan ta en bitter kant eftersom böterna växer till jättelika proportioner.

Och ändå ... det finns lösningar på dessa problem. Eller snarare är det helt enkelt viktigt att, som alltid, veta vilken typ av frukt du lagar för att få ut det mesta av det.

Medan det inte finns någon garanti, kommer okras milda smak att komma igenom i den stora sorten, okrapinnar är bäst tillagade på ett av två sätt:

Koka långsamt din överdrivna okra i en gumbo eller gryta för att mildra sin podstruktur. Tänk Spicy Stewed Okra som ett exempel. Nyckeln här är att skära okra i bitar i bitar så att frukten (ja, okra tekniskt är en frukt) är öm.

Slå bössorna ner i sidan och lägg dem med lite ost eller kryddig köttblandning (denna Kheema är en bra satsning) och bakas vid 350 ° F till 375 ° F, täckt tills allt är underbart ömt och fortsätt sedan att laga upptäckt tills din fyllda okra och tillägg är snyggt bruna. Om okraken själv är bitter, skjut din kött och ostblandning på din tallrik och kasta böterna som omges av den goda blandningen.

Egentligen, okra är bäst när det är litet och du hamnar bara av brist på mångsidighet. Du kan äta den rå eller kokta, stuvade, grillad, syltad eller stekt.

Lägg det i soppor och grytor, eller krydda det och gör ett mellanmål av det. Det är allt bra, och bra för dig också. Okra innehåller kalium, vitamin B, vitamin C, folsyra och kalcium. Den är låg i kalorier och hög i fiber.

Vänta tills nästa år

Medan din jätte okra kanske inte är ätbar i år, kan fröna användas för att odla en ny gröda nästa säsong.

Låt okraen stå på stjälken tills den torkar ut, skär sedan skalet och skörda fröna.

Inredningstips

Den karaktäristiska formen av jätte okra gör den idealisk för att skapa kransar och julprydnader. De börjar på samma sätt. Torka okraen, antingen på stammen eller genom att sprida ut den på ett kakan och placera den i en 150 graders ugn i 6 till 10 timmar. Du vill ha din okra noggrant torkad för att förhindra mögel

Du kan måla okraen, lacka den eller lämna den naturligt. Låt din fantasi flöda. Måla ett Santa-ansikte på en okrapa, komplett med flytande vitt skägg. Eller överväga att toppa ditt träd med en stjärna gjord av okrapallen.