Spicy Orange och Jalapeno Grillad Räka

Dessa enkla grillade räkor är smakfulla med marmelad och jalapeno chili peppar, tillsammans med färsk vitlök, koriander och limejuice. Varm sås (jag använde Texas Pete) och jalapeno paprika tillsätt värmen, medan den söta apelsinmarmeladen lägger till en touch av sötma.

Jag rekommenderar inte mer än 1 timme i marinaden. Annars kan räkorna bli svåra när de kokas. Citrus och ättika i marinaden kommer i huvudsak att laga räkorna under en längre tid.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Blanda limejuice, olja och ättika tillsammans i en kastrull och placera pannan över medium värme. Lägg till sötorange marmelad, varm sås, salt och svartpeppar; blanda väl. Tillsätt de malet Jalapeno paprika, koriander och vitlök. Koka till en simmer. Ta bort från värme och kyla helt.
  2. Skala räkorna. Gör en grundig skära ned på baksidan av varje räkor med en liten, skarp kniv. Dra ut den mörka venen eller skrapa den ut med knivens spets. Upprepa med resterande räkor och skölj dem sedan i kallt vatten.
  1. Ordna räkorna i en djup glasskål eller sätt dem i en kraftig matförvaringspåse. Häll marinadeblandningen över räkorna, täck behållaren eller täta påsen och kyl dem i ca 30 minuter till 1 timme.
  2. Grill på en kolgrill eller gasgrill tills du är klar, ca 3 till 4 minuter på varje sida. Eller bröd räkorna på en pannkakspanna ca 4 tum från värmen i ca 4 till 6 minuter.

Du kanske också gillar

Räkor med Sriracha majonnäs

Bakad räka jätteräkor med citron och persilja

Räkor och Andouille korv Gumbo

Södra inlagda räkor med färska dill

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 456
Totalt fett 20 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 9 g
Kolesterol 302 mg
Natrium 1,726 mg
kolhydrater 34 g
Kostfiber 3 g
Protein 38 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)