Bakade Pork Chops Med Grillsås

Dessa enkla ugnsgrillade fläskkotletter innehåller en smakfull hemlagad sås. Cayenne peppar lägger lite värme i såsen, men gärna glömma bort det eller ändra mängden.

För en mer "spirited" sås, var god att ersätta 2 till 3 matskedar med vattnet med bourbon eller Jack Danisons Tennessee Whisky.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Blanda ketchup, brunt socker, Worcestershire sås, torr senap, vatten, ättika, sojasås och cayennepeppar i en mellanskiva. Tillsätt flytande rök, efter smak, om så önskas. Rör om att blanda och placera pannan över medium värme. Koka till en simmer, minska värmen till låg och låt svalna i ca 15 minuter, eller tills den är reducerad och förtjockad. Rör ibland. Ställ såsen åt sidan för att svalna.
  2. Torka koteletterna med pappershanddukar för att torka. Placera dem i en stor behållare eller matpåse. Häll den kylda såsen över fläskkotorna. täcka behållaren eller täta påsen och kyl i 2 till 3 timmar.
  1. Förvärm ugnen till 350 F.
  2. Ordna koteletterna i en grunt, lätt oljad bakfack.
  3. Häll såsen i en gryta och lägg den till en hel koka; häll den över koteletterna i bakfatet.
  4. Baka fläskkoteletterna, avtäckta, i den förvärmda ugnen i ca 1 timme, eller tills kotlet är ömt. Basta dem ibland med porssåsen.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 181
Totalt fett 3 g
Mättat fett 1 g
Omättat fett 1 g
Kolesterol 25 mg
Natrium 744 mg
kolhydrater 30 g
Kostfiber 0 g
Protein 9 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)