Spenat Frittata med Bacon och Cheddar

En frittata är rund, djup, smaklig vanilja som du gör för en stor grupp människor. Detta frittata recept har spenat, bacon och cheddarost. Det är perfekt för semesterbrunch eller andra speciella tillfällen - till och med middag.

För det här frittata receptet lagar vi allt i en gjutjärn, eftersom det kan värmas upp på spisen och sedan överföras till ugnen där tillagningen är färdig. För denna 8-ägg frittata ska en 10-tums stekpanna vara ungefär rätt. Men någon annan stor stekpanna som är säker för både stovetop och ugn bör vara bra. (Se anteckningen nedan.)

Se även: Ost Souffle Recept

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 450 F.
  2. Koka bacon i en gjutjärnspanna över medium låg värme. När bacon är krispig, ta bort den från pannan, dränera på pappershanddukar och lägg åt sidan. När det är coolt, hugga det ungefär i 1/4 tum-eller bara smula det upp.
  3. Reservera ca 2 matskedar baconfett, tillsätt sedan tärnad lök och sauté i 2 till 3 minuter eller tills det är lite genomskinligt.
  4. Stäng av värmen under pannan, lägg sedan till spenatbitarna och rör om med en träsked i en minut tills bladen är helt vattna.
  1. I en glasblandningskål slår du ägget ordentligt tills det är fint och skumt. Tillsätt mjölken och rör om tills den kombineras. Smaka med Kosher-salt .
  2. Medan äggblandningen fortfarande är skummig, häll den i stekpannan och stänk även baconstyckena i. Ge allt om att distribuera ingredienserna jämnt. Det här är sista gången du ska röra, så få allt av ditt system nu!
  3. Vrid värmen under stekpannan till ca medium och koka i ca 5 minuter eller tills ägget börjar sätta. Ingen omrörning!
  4. Tillsätt den riven osten, strö den jämnt över toppen och överför sedan spisen till ugnen. Baka 10 till 15 minuter eller tills äggen är fullt kokta.

OBS: Anledningen till att vi lagar grönsakerna innan de läggs till äggblandningen är så att vattnet i grönsakerna har en chans att laga mat. Att lägga rågrönsaker i din frittata kan göra att det blir sunt. När det gäller att laga grönsakerna i samma panna när vi lagar frittaten, så blir det bara enklare, och det är därför som du behöver använda stekpannan till ugnsugnen.

Om du inte har en ugnssäker stekpanna kan du hälla äggblandningen i en bageri och lägga till kokta lökar, spenat och bacon samt riven ost och bara baka frittaten i den där skålen. Om du gör det på så sätt tillsätt 5 till 10 minuter till bakningstiden och kontrollera att ägget är fullt kokt innan du serverar det.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 315
Totalt fett 22 g
Mättat fett 11 g
Omättat fett 7 g
Kolesterol 323 mg
Natrium 501 mg
kolhydrater 7 g
Kostfiber 1 g
Protein 22 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)