Hemlagad glutenfri majonnäs-livsmedelsprocessormetod

Om du någonsin smakat hemlagad majonnäs vet du att den rika smaken och silkeslen textur är inget som vi köper i mataffären. Det finns många bra skäl att lära sig att göra hemlagad majonnäs, först och främst eftersom det är otroligt enkelt och kräver ingredienser som de flesta av oss har till hands varje dag. Använd en matberedare för att göra hemlagad mayo på mindre än fem minuter. Om du inte har en matprocessor kan du prova ett annat enkelt recept för att göra hemlagad mayo med en blandningsblandare (stick blender.)

En annan fördel med att göra hemlagad majonnäs är att du kan välja dina egna högkvalitativa ingredienser som färska ägg, friska oljor och kryddor. Du kan även göra hemlagad organisk majonnäs om du vill. De flesta köpta majonnäsprodukterna är gjorda med sojabönolja, som kan innehålla genetiskt modifierade organismer. Det är viktigt att använda pastöriserade ägg i recept som kräver råa ägg eftersom råa ägg är en känd källa till salmonellabakterier .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Placera äggulor och senap i skålen av matprocessorn. Slå på strömmen och börja lägga till oljan genom matningsröret, droppe först i början. Det är oerhört viktigt att tillsätta oljan väldigt långsamt i början av behandlingen. Eftersom mayo-blandningen börjar emulgera (eller förtorkas) kan du börja dugga den kvarvarande oljan i matprocessorn.
  2. När blandningen blir tjock och krämig, tillsätt saltet, peppar, citronsaft, ättika och vatten och knippen av cayenne om det används. Pulsa fram till kombinerat.
  1. Förvara din hemlagad majonnäs i en glasburk i kylskåpet. Det kommer att hålla upp till en vecka, beroende på fräschheten hos de äggulor som används.

Muntondonblandningstips

Om mayonnaisen blir för tjock, slå i lite mer vatten eller citronsaft tills det är rätt konsistens. Om mayonnaisen skiljer sig (oljan skiljer sig från vattnet), slå en ytterligare äggula i mixern eller en ren skål och tillsätt majonnäs till den, en sked i taget, slå kontinuerligt tills den är införlivad.

Om du inte är bekväm med att använda rå ägg av rädsla för salmonella, kan du använda bestrålade ägg, som finns i de flesta snabbköp. Eftersom hemlagad majonnäs är större risk för förstörelse än kommersiell mayo, är det viktigt att följa vissa tips om majonnässkydd .

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 94
Totalt fett 10 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 7 g
Kolesterol 28 mg
Natrium 31 mg
kolhydrater 0 g
Kostfiber 0 g
Protein 1 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)