Spaghetti Meatball Carbonara

Jag älskar att göra Spaghetti Carbonara . Ända sedan jag först läste om skålen i Dinah Shores första kokbok tillbaka i början av 1970-talet har jag fascinerats av receptet. För att göra det, lagar du spaghetti eller linguine pasta till al dente. Under tiden slår du ägg med grädde och parmesanost och tillsätt lite skarpt kokt, smulad bacon.

När pastan är klar dräneras den och återgår omedelbart till den heta potten. Äggblandningen omrörs kraftigt i den heta pastaen, som lagar ägget och bildar en krämig sås. Denna klassiska maträtt äts bäst den andra serveras, med en skarp grön sallad, lite rostat vitlöksbröd och lite vitt vin.

Men jag gillar att ändra saker runt. Vad sägs om att använda köttbullar istället för bacon ? Jag försökte det och receptet var en bra framgång. Anbudet köttbullar lägger häft och substans till detta recept utan att väga ner det. Du kan självklart hålla bacon i det nya receptet, för ännu mer underbar smak.

Använd frysta förkokta köttbullar, uppvärmda enligt förpackningsanvisningarna, för det enklaste receptet (jag älskar att använda köttbullar gjorda med vildt ris för mer smak och konsistens). Men självklart kan du göra egna köttbullar i detta recept. Hur som helst, du kommer att ha en underbar måltid som kommer att glädja de flesta alla redo i minuter!

Vad du behöver

Hur man gör det

Först, ta en stor kruka med saltat vatten till en kraftig koka över hög värme.

Värm sedan köttbullarna enligt anvisningarna på förpackningen, eller bök Easy Meatballs. För detta recept fann jag att uppvärmning av köttbullarna i mikrovågsugn fungerade bäst. Täck köttbullarna för att hålla dem varma och placera åt sidan.

I en medium skål, slå ägg tills de är väl blandade. Tillsätt grädden, 1/2 kopp risparmesanost, italiensk kryddor och salt och peppar.

Slå bra igen och lägg åt sidan.

Lägg pastaen i kokande vatten och koka, omrör ofta, tills pastaen är bara al dente. Det betyder att pasta är öm, men fortfarande lite fast vid biten i mitten.

Tappa pastan i en kolsyrare i diskbänken och lämna omedelbart pastaen till den heta potten. Lägg omedelbart äggblandningen och kasta med tång tills pastaen är belagd. Lägg till köttbullarna och kasta igen. Strö över mer parmesanost för att servera och äta omedelbart.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 697
Totalt fett 24 g
Mättat fett 11 g
Omättat fett 8 g
Kolesterol 272 mg
Natrium 369 mg
kolhydrater 70 g
Kostfiber 3 g
Protein 47 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)