Crockpot Apricot Chicken

Denna super enkla fyra ingrediens crockpot recept för aprikos kyckling är så läckra och smakrika. Kombinationen av mild kyckling, lök, kryddig salladsdressing och söta aprikosbehållare är bara underbart. Servera kyckling och sås över varmt kokt ris, pasta eller couscous.

Detta recept kräver frusna kycklingbröst, även om livsmedelssäkerhetsexperter säger att du inte får laga fruset kött i den långsamma kokaren. Om någon i din familj befinner sig i en högriskgrupp (äldre, litet barn, gravid, nedsatt immunförsvar), använd upptinnade bröst och koka i bara 4 till 6 timmar tills kycklingen är grundligt kokad. Kontrollera alltid kycklingens slutliga temperatur med en pålitlig mattermometer. Det ska vara minst 160 F.

Detta uppvärmnings- och tröstande receptet är väldigt smakfullt och det är så enkelt att göra. Servera detta lätta recept med en grön sallad kastad med skivad svamp och avokado och lite rostat vitlöksbröd eller skarpa brödspinnar. Njut av det hela vinteren.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en 4-kvart långkokare , ordna de frysta kycklingbitarna. Tvätta dina händer väl med tvål och vatten efter att ha rört på det råa köttet.
  2. Blanda den torra lökssoppablandningen, ryska eller franska salladsdressing, aprikosbehållare eller sylt, äppelcidervinäger, torkad timjan och peppar i en medium skål och rör om det med en trådvisp att kombinera. Häll denna blandning över kycklingen i långsam spis.
  3. Täck crockpotten och koka på låg i 6 till 8 timmar eller tills kycklingen kokas grundligt till 160 F på kötttermometer och är öm när den genomborras med en gaffel.
  1. Om du vill kan du tjockna blandningen före servering. Förtjocka, kombinera 2 msk majsstärkelse med 3 matskedar vatten eller kycklingföda i en liten skål och blanda med en piskvisk tills det är slät. Tillsätt denna blandning till crockpotten och rör om; Vrid apparaten till hög i 10 till 15 minuter eller tills såsen är tjock.
  2. Servera kyckling och sås med varmt kokt ris eller pasta.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 1235
Totalt fett 71 g
Mättat fett 20 g
Omättat fett 28 g
Kolesterol 423 mg
Natrium 406 mg
kolhydrater 7 g
Kostfiber 1 g
Protein 133 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)