Lätt Kall Pastasalad med Färskt Örtrecept

Letar du efter ett sätt att använda några färska örter från din trädgård? Prova det här enkla receptet för en snabb och lätt vegetarisk kall pastasallad smakad med färska örter, inklusive basilika och persilja, och inspirerad av de traditionella italienska pesto-smakerna av vitlök, basilika och parmesanost.

Använd det här kalla pasta-salladreceptet som bas och lägg till dina egna favoritgrönsaker eller pasta-salladtillägg, till exempel svarta oliver, rostade eller färska hackade paprika, hackade kronärtskockhjärtan eller färska eller soltorkade tomater. Det är också gott som det är, eftersom de färska örterna verkligen lyser i den här enkla och enkla kalla pastasalaten. För en vegansk version, helt enkelt släppa av parmesanosten, eller byt ut den för en lätt dammning av näringsjäst för en liknande smakuppgång.

Denna lätt kalla pasta sallad receptet är vegetarian, men om du vill att det är vegan också, kan du helt enkelt utelämna parmesanost.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förbered först pastaen enligt förpackningsanvisningarna. Tappa väl och låt svalna. Snabbtips: De flesta rekommenderar att du lagar pasta i tungt saltat vatten när du lagar det för en pasta sallad för att maximera smak. "Tungt saltat" betyder att minst en hel matsked salt går i vattnet, och vissa människor råder om två fulla matskedar salt. Det är en personlig preferens men lägger till en fin smak. Upp till dig.
  1. Värm hälften av extra jungfruolja (ca 2 matskedar) i en stor stekpanna och sätt i den malet vitlöken över medelvärme. Koka i bara en minut eller två, rör om, minska värmen till låg och tillsätt den hackade färsk basilikan och persilja.
  2. Koka i bara en minut tills den värms upp. Du vill bara att de färska örterna börjar värmas försiktigt för att släppa ut sina smaker så mycket som möjligt, men du vill inte att de verkligen vill eller börjar laga mat.
  3. Ta bort örterna från värme och låt svalna.
  4. I en stor skål kombinerar du den kokta och dränerade pastaen med alla resterande ingredienser, inklusive kokt vitlök och örter, resten av olivoljan, citronsaft, pinjenötter och parmesanost.
  5. Smak generöst med salt och peppar.
  6. Kasta din pasta sallad väl och servera kallt. Du kan också vilja låta det kyla i en timme eller två i kylskåpet innan du serverar för att låta smakerna verkligen utvecklas.

Njut av din kalla vegetariska pastasalat!

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 352
Totalt fett 15 g
Mättat fett 2 g
Omättat fett 8 g
Kolesterol 3 mg
Natrium 104 mg
kolhydrater 46 g
Kostfiber 4 g
Protein 10 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)