Sommargrönsaker och korv Lasagne

Under sommarmånaderna när produkterna är höga på bondens marknad är detta ett bra sätt att dra fördel av alla dessa grönsaker i en lasagne i familjen. No-cook nudlar är en fantastisk genvägsrediens, särskilt på sommaren när du inte vill koka en vattenkanna. När man talar om genvägar får en burk med spagetti sås till dig lasagne snabbare. Lämna ut korven för en vegetarisk version.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Förvärm ugnen till 375 F. Förvärm grillen till medium. Pensla äggplantan, zucchini och paprika med oljan och krydda dem med salt och peppar. Grilla grönsakerna i ca 4 minuter på varje sida tills de är snyggt märkta och ömma, och grilla korven i ca 10 minuter, vrid den så att det är jämnt kokt. Kall grönsakerna tills du kan gropa högggrönsakerna, lägg dem i en skål, häll i spagetti såsen och kasta för att kombinera. När korven är cool nog att hantera, smula den och rör den i skålen med grönsaker och sås.
  1. I en medium skål, slå ägg lätt. Tillsätt ricotta, basilika, oregano, 1/3 kopp parmesanost och krydda med salt och peppar och rör om att blanda.
  2. Sprid alla 6 av lasagne nudlarna med jämn mängd ricotta blandningen. Placera 2 nudlar i botten av en 8 eller 9-tums stekpannor som täcker botten. Skikt över 1/3 av den hackade grönsaksblandningen. Därefter jämnt lag 1/2 kopp mozzarella över grönsaksblandningen. Upprepa tills du har tre lager. Strö över toppen av lasagnen jämnt med resten av parmesan.
  3. Täck lasagne med tennfolie (se Matlagningstips). Baka i 25 minuter, ta bort folien och baka i ytterligare 20 till 25 minuter tills lasagnen är bubblig och lite brunad på toppen. Låt lasagnen sitta i minst 10 till 15 minuter före klippning, så att bitarna håller ihop bättre.

Kök Anteckningar:

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 699
Totalt fett 36 g
Mättat fett 15 g
Omättat fett 15 g
Kolesterol 221 mg
Natrium 1323 mg
kolhydrater 56 g
Kostfiber 16 g
Protein 45 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)