Aubergine och Kyckling Lasagne

Skivad sautad aubergine tar platsen för nudlarna i detta kycklinglasagne recept.

Äggplantan är lagrad med tomater, kokt kakad kyckling och mozzarellaost. Ingen nudlar eller tung ricottaost fyllning, det är lättare än den typiska lasagnen.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm ugnen till 350 F (180 C / Gas 4).
  2. Torka ägget och mjölken i en skål. Doppa eggplantskivorna i mjölkblandningen och skrapa sedan i brödsmulor för att belägga ordentligt.
  3. Värm 2 matskedar olja i en stekpanna över medelvärme. Koka eggplantskivorna i satser tills de är bruna på båda sidor, tillsätt mer olja om det behövs. Ta bort aubergine; dränera på pappershanddukar.
  4. Smaka lök och vitlök i kvarvarande olja; Tillsätt tomatsås, tomater, persilja, socker, oregano och salt. Koka över medium värme, avtäckt, i 10 minuter. Rör kyckling; avlägsna från värme.
  1. Ordna halva eggplantskivorna i en 9-by-13-by-2-tums bakfat. sked hälften av såsblandningen över aubergine. Upprepa lager. Baka, avtäckt, i den förvärmda ugnen i 25 minuter. Strö över mozzarella och parmesanost och baka i 5 till 10 minuter längre för att smälta osten.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 476
Totalt fett 27 g
Mättat fett 8 g
Omättat fett 12 g
Kolesterol 126 mg
Natrium 334 mg
kolhydrater 27 g
Kostfiber 6 g
Protein 34 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)