Grönsakssallad Stew

Detta är ett starkt och smakfullt vegetabiliskt köttbottegryta recept med potatis, morötter och en förtjockad buljong. Grytan är en grundläggande kombination av ingredienser. Den kondenserade nötköttbuljongen ger det mer köttfärs än bara vanligt vatten eller lager.

Gärna lägga till några tärningar rutabaga eller öka grönsakerna i grytan. Rutabaga skulle vara ett gott tillägg, eller tillsätt lite frysta ärtor eller gröna bönor kort innan grytan är klar.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Skär nötköttet i små, bitmåttiga kuber.
  2. Värm vegetabilisk olja i en nederländsk ugn eller stor vattenkokare; tillsätt biff, kryddat salt och hackade lök. Koka, vänd regelbundet, över medium värme i ca 10-15 minuter tills köttet är brunt på alla sidor och hackade lök är ömma. Avlägsna överskottsfett om det behövs.
  3. Tillsätt nötköttbuljongen och lite varmt vatten till grytan tills vätskenivån är ca 1 tum ovanför nötköttet. Täck och minska värmen till låg. Täck och simma i 1 1/2 till 2 timmar eller tills köttet är ömt.
  1. Tillsätt potatis, morötter och selleri. Täck och koka, rör om ibland, i 20 till 30 minuter längre, tills grönsaker är ömma.
  2. Förtjocka grytan, kombinera mjölet med 1/3 kopp kallt vatten; rör om till slät. Blanda försiktigt mjölblandningen i grytan lite åt gången, använd så mycket som behövs för att göra grytan så tjock som du gillar den.
  3. Lägg till peppar och smak för kryddor, tillsätt mer kryddat salt om det behövs.

Expert tips

Reader kommentarer

"Det här receptet är så gott och lätt att göra, jag tillade röd och gul paprikor som extrafunktioner och det överträffade verkligen mina förväntningar. Det här receptet är nu arkiverat i kokkbokskåp, och jag kommer att göra det igen." Deane

"Jag var oerhört förvånad över hur lätt det här receptet var. Min man var chockad över att jag gjorde det från början. Det tog ungefär 30 minuter att förbereda och sedan simmade på kaminen i ungefär en timme. Detta som en vintermåltid. Nämnde jag - det var borta på en dag "SC

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 377
Totalt fett 15 g
Mättat fett 5 g
Omättat fett 7 g
Kolesterol 101 mg
Natrium 582 mg
kolhydrater 23 g
Kostfiber 3 g
Protein 36 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)