Solterito Corn och Lima Beansalad

Solterito är en av specialiteterna Arequipa, en vacker stad omgiven av dramatiska vulkaner i södra Peru. Solterito är en grönsaksallad, traditionellt förberedd med limabönor och choklongkorn med stor kärna som växer så bra i Peru. (Du kan hitta fryst choklad på latinmatmarknaderna).

Ordet soltero betyder "singel" och solterito (den diminutiva formen) översätter till något som "liten ensam man". Jag läste någonstans att denna traditionella maträtt från Arequipa är uppkallad efter singlar som dietar för att vara attraktiva för motsatt kön. Inte säker på om det är sant, men det är en något lättare och uppfriskande maträtt jämfört med många andra traditionella peruanska specialiteter .

Bitar av salt queso frescoost (en fast vit salt ost), kryddig rocoto chile pepper , tomater, oliver och rödlök gör denna salladsbrist med smak och färg. Det här är en bra sommarpicknicksallad, men den kan också förberedas med frysta grönsaker på vintern.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Ta en pott med saltat vatten till koka och laga majskärnorna tills de är bara ömma. Ta av majsen till en skål med isvatten för att svalna.
  2. Koka morötterna och limabönorna tillsammans (i samma kruka med kokande saltat vatten) tills de är skarpa. Töm dem och placera dem i isvattnet med majsen i minst 5 minuter.
  3. Töm de kylda grönsakerna väl och släng dem med resterande ingredienser. Låt salladen marinera i några timmar i kylskåpet om möjligt före servering.

Serverar 4-6 som en salladsalat.

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 354
Totalt fett 20 g
Mättat fett 4 g
Omättat fett 12 g
Kolesterol 13 mg
Natrium 218 mg
kolhydrater 35 g
Kostfiber 6 g
Protein 11 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)