Spanska svamp i Vitvinssås Recept - Champinones och Salsa de Vino

Kallt, fuktigt väder under hösten i norra Spanien skapar en idealisk miljö för vilda svampar, som dyker upp över de rullande gröna kullarna. Spanjorerna njuter av att tillbringa eftermiddagen i landet och välja olika typer av vilda svampar, såsom setas de cardo , boletus och niscalos . Detta recept använder vanliga vita svampar som du kan köpa i mataffären. En extra bonus är att svampar är en kalorimat och är en bra källa till B-vitaminer, riboflavin, niacin och pantotensyra, liksom de väsentliga mineralerna, selen, koppar och kalium. Så, du kan njuta av denna läckra spanska tapa , utan att känna dig skyldig över att hänga dig.

Detta är en enkel vegetarisk tapa maträtt, som också kan fungera som en maträtt, tar bara grundläggande matlagning och bara några minuter att förbereda. Först finhack lök, vitlök och lite persilja. De sauté dem i olivolja. Lägg till mjöl, vitt vin och röda pepparflingor. Lägg svamp på skivor med stekt bröd och sking vinssås över toppen, och du är redo att servera.

Vad du behöver

Hur man gör det

Rengör svamparna av smuts och skräp, och avlägsna stammarna. Sätt svampdräkterna åt sidan och låt dem tömma. Hacka lök, vitlök och persilja fint.

Häll några matskedar olivolja i en stor stekpanna och värm på medium. Smaka lök och vitlök tills lök är genomskinligt. Tillsätt svamp, mjöl, varm peppar, persilja och vitt vin. Smäll på lågt i ca 30 minuter.

Häll några matskedar olivolja i en stor stekpanna och värm på medium. Stek brödskivorna i pannan på båda sidor. Ta bort och dränera på en pappershandduk.

Servera genom att placera ett par svampar på toppen av varje bit bröd, och säkra svampar med tandpetare. Sked vinsåsen överst och servera varma.

Kalori Tips: För att sänka kalorierna, skåla brödskivor istället för att steka dem.

Mer spanska svamp recept

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 482
Totalt fett 26 g
Mättat fett 8 g
Omättat fett 12 g
Kolesterol 34 mg
Natrium 465 mg
kolhydrater 47 g
Kostfiber 8 g
Protein 11 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)