Hemlagad Jordgubbsalsa Recept

Jordgubbsalsa är en härlig tidig sommarglädje innan mogna tomater är i säsong. Du kommer att bli förvånad över hur bra jordgubbar ersätter tomater medan du lägger till egen doft och smak, förstärkt av citrusjuice. Denna salsa har massor av färgglada hackade paprika i rött, gult och grönt för att lysa upp skålen.

Servera jordgubbar salsa med grillad fisk, räkor eller kyckling eller som en aptitretare med rostade pitatrianglar eller tortillakorr.

Inget socker tillsätts, så bara den sötma som är naturlig för bär, apelsinjuice och paprika kommer igenom. Den har en touch av spiciness från en jalapeno peppar. Detta är ett bra sätt att använda jordgubbar från din trädgård, även om de kanske inte är synkroniserade med säsongen för paprika. Om du växer ständiga jordgubbar sorterar du både färskt senare på sommaren.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Placera de röda löken, jalapeno peppar, paprika, koriander, jordgubbar, apelsinjuice, limejuice, olivolja, salt och peppar i en stor blandningskål och släng dem ihop för att kombinera.
  2. Täck och kyl i minst 2 timmar eller upp till 4 timmar.
  3. Femton minuter före servering, ta bort salsan från kylskåpet, så det förlorar lite av sin chill.

Denna ljuva sommar salsa kan följa med allt från rostade pitatrianglar till en skärning av grillad fisk, räkor eller kyckling.

Du kan också kasta salsan med färska gröna grönsaker för en bra sommarsallad som inte kräver extra salladsdressing.

Det är bäst att njuta av salsan direkt eller inom en dag för att förbereda den. Jordgubbar tenderar att bli svampiga snabbt i salsan och det kommer inte att ha samma struktur som det sitter mycket länge, kylt eller ej.

Du kan variera salsas värme nivå genom att använda mer eller mindre jalapeno peppar. Du kan också välja en mildare chili peppar, som poblano eller Anaheim chili. Vissa människor gillar inte smaken av koriander, så du kan välja att lämna ut det om du är en av dessa människor eller du tjänar dem. Du kan alltid ha några hackade på sidan för att lägga till, så var och en av dina gäster har ett val.

Källa: av Nicole Routhier (Workman Publishing) Reprinted with permission.