Sweet-Hot Thai Burger Recept

Det här söta och kryddiga thailändska burgerreceptet var $ 50,000-vinnaren av 2007 Sutter Home Build a Better Burger Contest and Cook-Off. Det skapades av Karen Bernards, och har en asiatisk inspirerad ta på den klassiska amerikanska burgeren.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Förbered en medelhett eld i en kolgrill med ett lock, eller förvärm en gasgrill till medelhög.

2. Gör majonnoten, vispa majonnäs, limejuice och koriander i en liten skål. Skydda med plastfolie och lägg åt sidan.

3. För att göra sallad, vispa limejuice, vitlök, olivolja, salt, söt chili sås, ingefära, koriander och basilika i en liten skål. Kombinera gurka, rödpeppar och bönspiror i en stor skål.

Kasta med förbandet till kappa. Skydda med plastfolie och lägg åt sidan.

4. För att göra pattiesna, kombinera chucken, saltet, den söta chilisåsen, gröna lökar och chipbitarna i en stor skål, hantera så lite som möjligt. Form i 6 patties för att passa bollarna. Lossa försiktigt med plastfolie och lägg åt sidan.

5. När grillen är klar, borsta grillstället med vegetabilisk olja. Placera pattiesna på stativet, täck och koka, vrid en gång till färdigt, 5 till 7 minuter på varje sida för medium. Placera bullarna, klippa sidan neråt, på grillhyllans yttre kanter för att skåda lätt under de senaste 2 minuterna av grillningen.

6. För att montera burgarna, sprida en generös mängd av cilantro-majonnäs över de skurna sidorna av bullarna. På varje bunbotten placerar du en grillad patty, följt av lika delar av den thailändska salladen, lägg till den övre bulle och servera.