Chokladdoppad Mango

Smakfullt torkad mango är belagd i bittersött choklad och dammad med kryddig cayenne i detta enkla, läckra Chocolate-Dipped Mango Candy Recept. Kombinationen av söt och tjuv frukt, rik choklad och en värmekänsla gör dessa mango verkligen speciella.

Vad du behöver

Hur man gör det

1. Förbered ett bakplåt genom att fodra det med aluminiumfolie eller vaxat papper. Om din torkade mango är i stora bitar, skiv dem i tunnare "fingrar" som blir enklare att hantera och äta.

2. Placera den hackade choklad i en mikrovågssäker skål och mikrovågsugn tills den smälts och rör om efter 30 sekunder för att förhindra överhettning.

3. När du smält, rör om tills choklad är jämn. Låt det svalna i några minuter och tjock upp något.

4. Håll en bit torkad mango i ena änden och doppa det mesta av mangospydet i den smälta chokladen, och lämna endast en liten del lossad. Ta bort mango från chokladet och skrapa botten mot skålens läpp för att avlägsna överskottschoklad. Placera den doppade mango-skivan på det färdiga bakplåten.

5. Upprepa doppningen med resterande mango skivor och smält choklad. Medan chokladet fortfarande är våt, spruta topparna mycket lätt med en dammning av cayennepeppar.

6. Placera bakplåten i kylskåpet för att ställa in choklad, i ca 20 minuter. När du har ställt in kan chokladdoppad mango serveras omedelbart eller förvaras i en lufttät behållare i kylskåpet i upp till en vecka.

Obs! Eftersom det här receptet använder vanlig choklad som inte är härdad, blir choklad mjuk när den utsätts för höga temperaturer under långa perioder. För att förhindra detta kan du temperera chokladet eller använda choklad godisbeläggning.

Klicka här för att se alla godisrecept med torkad frukt!

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 811
Totalt fett 53 g
Mättat fett 31 g
Omättat fett 16 g
Kolesterol 6 mg
Natrium 26 mg
kolhydrater 74 g
Kostfiber 15 g
Protein 11 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)