Klassisk fransk Steak au Poivre Recept

Biff au poivre (uttalad "oh-PWAHV") är ett klassiskt franskt biffrecept som innehåller en perfekt kokt biff med krossad pepparkorn och serveras med en rik, krämig sås med smak av cognac eller brandy.

Cognac är förvisso den traditionella ingrediensen eftersom steak au poivre är ett franskt recept och cognac är en typ av brandy som tillverkats i Frankrike. Så att vara riktigt autentisk, använd cognac. Varje bra kvalitetsbrandy kommer också att fungera. Men kom ihåg: Bra kvalitet.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Låt stekarna sitta vid rumstemperatur i 30 minuter innan du börjar laga mat. Förvärm ugnen till 450 ° F.
  2. Sprak pepparkornen i en mortel och pestel eller genom att krossa dem i en metallpanna med botten av en annan tung kruka eller panna. Överför de krossade pepparkornen till en platta eller plåt.
  3. Krydda biffar med Kosher-salt och tryck sedan på stekarna i de knäckta pepparkornen. Se till att du täcker bägge sidorna av biffarna.
  1. Värm en stor ugnssäker panna över medelhög värme, tillsätt sedan oljan och 2 msk smöret. Virvla runt det för att kombinera, lägg sedan till biffarna. Bruna dem i ungefär två minuter på vardera sidan och överför sedan pannan till ugnen i ytterligare 4 till 5 minuter.
  2. Ta bort pannan från ugnen, överför steken till en tallrik, tält dem med folie och låt dem vila i 5 till 6 minuter medan du gör såsen.
  3. Häll ut alla men ungefär 1 msk fat i pannan, lägg sedan pannan på spisen, men sätt inte på värmen ännu.
  4. Tillsätt cognac eller brandy och skrapa de smakfulla bitarna från botten av pannan med en träsked. Tillsätt grädden och rör om att kombinera. NU Vrid värmen tillbaka till medelhög och sätt såsen till en koka.
  5. Sänk värmen till en simmer och koka i ca 5 till 6 minuter eller tills den har minskat med ungefär hälften. Rör om det återstående smöret, krydda med Kosher-salt och servera såsen över stekarna direkt.

Ytterligare anmärkningar:

Du kan också använda magerbiffar för detta recept (de borde vara ca 1½ tum tjocka och ha mycket marmorering ), eller till och med flankbiff, som är mycket smakfull men lagar lite snabbare eftersom det inte är så tjockt. Var noga med att skära den mot kornet .