Caramel Apple Cake

Detta gamla receptet på karamell äppeltårta har varit i min familj i flera år. Det är snabbt och enkelt och perfekt för höstens första äpplen. Doften av denna tårta bakar i ugnen framkallar minnen av skarpa svala dagar och scuffing genom löven på väg till skolan. Det är perfekt för en efterskola-behandling .

Visste du att vissa typer av äpplen är bättre för att baka och laga mat, och andra typer är bättre för att äta ur hand? Huvudregeln är att röda läckra äpplen, den vanligaste typen som finns i mataffären, inte är bra för bakning. Jag föredrar att använda Granny Smith, MacIntosh eller Braeburn äpplen för bakning. Deras söta tårta smak och mjuka konsistens fungerar bra i denna tårta. Äpplen smälter in i tårtan, men stannar fortfarande separat för en underbar smak och konsistens.

Som alltid, var noga med att mäta mjöl och andra ingredienser noga för detta recept. Bakning är en vetenskap. Det betyder att alla ingrediensmängderna är kalibrerade för att fungera bra tillsammans. Om du lägger för mycket mjöl eller socker, eller inte tillräckligt med bakpulver eller bakpulver, kommer kakan inte att stiga bra och kan vara hård eller gummy.

Denna tårta håller sig bra i ett par dagar, om du har kvar! Servera denna underbara tårta med ett stort glas kall mjölk. Och njut av varje bit.

Vad du behöver

Hur man gör det

Förvärm ugnen till 350 ° F. Smörj botten endast av en 13x9 "pan och lägg åt sidan.

I en stor skål, kombinera mjöl, brunt socker, socker, kanel, salt, bakpulver, natron, vanilj, smör och ägg. Slå på medelhastighet tills smeten är jämn, ca 2-3 minuter.

Rör sedan in äpplen och pekannötterna för hand.

Skeda den tjocka smeten i den beredda pannan och sprida jämnt med baksidan av en sked.

Baka kakan på i 30-40 minuter eller tills en tandpetare insatt i mitten kommer ut ren; eller tills kakan springer tillbaka när den lätt berörs med fingertoppen.

Kyl kakan helt i pannan på ett trådställ.

Frosta Caramel Apple Cake med Caramel Frosting och låt svalna tills frostningen är inställd. Skär i kvadrater för att tjäna.