Snabb och enkel one-pot spaghetti middag

Den här krukspaghetti-middagen innehåller extra vatten, som pastaen absorberar när den lagar mat. Det är en lätt enpottsmiddag och gör en välsmakande och tillfredsställande familjen måltid. Det faktum att spagetti kockar i samma kruka med såsblandningen innebär att det finns färre stekpannor och redskap och mindre rengöring, en välkommen bonus när du har ett upptaget schema. Och det finns inget behov av att tömma pastaen!

Du kan variera ingredienserna efter din smak. Tillsätt ca 1/2 kopp hackad paprika till kruken tillsammans med lök och vitlök. Svampar är också ett utmärkt alternativ. Eller, om du känner dig lite lurig, lägg till en strimlad morot eller liten courgette; barnen kommer inte ens att märka de extra grönsakerna i såsen. Och med gott om grönsaker i såsen kan du till och med släppa ut köttet.

För en extra köttig sås, använd 1 till 1 1/2 pounds nötkött. Italiensk korv är ett bra alternativ till nötköttet, eller använd del italiensk korv-avlägsnat från höljen och delkött. Jordkalkon är en annan möjlighet om du föredrar att begränsa ditt röda kött.

Om du gillar din spaghetti på den kryddiga sidan, öka cayenne peppar, eller tillsätt 1/2 tsk till 1 tesked krossade röda paprika flingor.

Servera spaghetti med skivor rostat vitlöksbröd och en kastad sallad .

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Värm olivoljan i en stor kastrull eller nederländsk ugn över medelvärme. Smula nötköttet i potten och koka i 2 till 3 minuter, rör om ofta.
  2. Under tiden skalla lök och vitlök. Hacka löken fint och hugg vitlöket. Tillsätt lök och vitlök till nötköttet. Fortsätt att laga mat tills löken är transparent och nötköttet är inte längre rosa. Töm och kassera överskott av fett. Tillsätt cayennepeppar, basilika och oregano; rör om för att blanda.
  1. Till nötköttblandningen lägger du till 2 koppar vatten, spaghettisås eller marinara, tomatpasta och okokt spaghetti; koka, omrör ofta. Minska värmen till medelstora och simma i ca 12-15 minuter, eller tills spagetti är bara ömt och det mesta av vätskan har absorberats.
  2. Stäng av värmen och täcka pannan; låt spagetti stå i 5 minuter.
  3. Smaka på spagetti och krydda med salt och peppar efter smak.
  4. Servera spagetti som ströts med parmesanost och ge extra parmesanost vid bordet.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 567
Totalt fett 21 g
Mättat fett 8 g
Omättat fett 9 g
Kolesterol 96 mg
Natrium 994 mg
kolhydrater 50 g
Kostfiber 5 g
Protein 43 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)