Perfekt Crock Potfasan Med Vitlök och Vin

Crock potten förvandlar denna braised fasan till en elegant, utsökt måltid. Vitt vitt vin lägger till fasans smak tillsammans med hackad svamp och vitlök.

Om dina fräscha fasaner är riddled med buckshot, skära köttet från benen och skära sedan det i bitar av bitar. Detta recept kommer också att fungera med andra spelfåglar eller använd små hönor eller kycklingbitar i skålen.

Gärna lägg till extra vitlök i maträtten.

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. Kvarts fasanerna eller skära köttet från benen och skär det i bitar av bitar. Detta är ett särskilt bra sätt om du har buckshot i fåglarna. Stänk fåglarna med kosher salt och peppar.
  2. Skaka fasanköttet i mjölet och skaka av överskottet.
  3. Värm vegetabilisk olja och smör i en stekpanna över medelvärme. Lägg fasanbitarna och sauta tills de är brunade, rör om och vrid ofta. Ta bort fasan till långsam spis. Alternativt kan du överföra fasan till en bageri eller rostpanna (se tipsen för bakningsanvisningar).
  1. Blanda vitlöksklyftan och lägg den till stekpåsaften, tillsätt lök, vitt vin, socker, svamp, oliver (om du använder) och buljong.
  2. Värm till att bubbla och simma i fem minuter.
  3. Häll över fasan.
  4. Täck och koka på låg 6 till 7 timmar.
  5. Ca 30 till 45 minuter innan fasan är klar, förbered riset. Hålla varm.
  6. Servera fasan med riset.

tips

Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 345
Totalt fett 16 g
Mättat fett 7 g
Omättat fett 6 g
Kolesterol 62 mg
Natrium 497 mg
kolhydrater 25 g
Kostfiber 3 g
Protein 20 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)