Polsk pepparkaka eller Spice Cake (Piernik) Recept

Polska piernik kryddkaka recept kan variera mycket från stad till stad. Vissa är ljusa, andra är mörka. Några har torkat frukt och nötter, vissa skärs i lager och iced med choklad. Detta recept är en mörk, fuktig "pepparkaka".

Vad du behöver

Hur man gör det

  1. I en liten kastrull, kombinera honung, kaffe, smör och kryddor. Koka upp och ta bort från värme. Låt svalna till varma.
  2. Värm ugnen till 350 grader. Coat 2 stora eller 3 medium brödkokkor med matlagningsspray.
  3. I en stor skål kombinerar ägg, brunt socker och bakpulver. Lägg långsamt på den varma vätskan och slå ständigt vid låg hastighet. Tillsätt mjölet och blanda ordentligt.
  4. Häll blandningen i de beredda kokkärlarna och baka 45 till 55 minuter eller tills tandpetare har bara några smulor som klibbar fast vid det. Låt kakorna svalna i pannan i 15 minuter och vänd sedan ut på en stativ för att svalna helt.
  1. Denna tårta håller sig exceptionellt bra och kan dammas med konditorisocker eller glaseras med choklad vid serveringstid.
Näringsriktlinjer (per portion)
kalorier 214
Totalt fett 11 g
Mättat fett 6 g
Omättat fett 3 g
Kolesterol 70 mg
Natrium 166 mg
kolhydrater 28 g
Kostfiber 1 g
Protein 2 g
(Näringsinformationen på våra recept beräknas med hjälp av en ingrediensdatabas och bör betraktas som en uppskattning. Enskilda resultat kan variera.)